Tung snö och översnöade spår

Tung snö och översnöade spår

Tältkåtaläger_hundspann
Vårt tältkåta läger vid sjöstranden. Fullmånen ovanför molnen gav lite ljus och inne i kåtan är det varmt och mysigt!
Hemma igen efter några dagar ute. Tempen steg och snön har trillat från himlen. Hundarna har fått jobba bra de senaste dagarna med att spåra och dra tungt. Tikarna löper och aptiten är inte så lysande så flera av hanhundarna har tappat en del vikt.

Våra gäster har fått köra hund och bo i tältkåta. Vi har haft en kamin så Fredrik mätte +17C inne i kåtan nära duken. Alltså varmare närmare kaminen. Apropå Fredrik så är han fortfarande kvar. En tålig praktikant som ännu inte flytt fältet! Fantastiskt…

Ikväll har vi börjat packa upp, jag har trampat spår med skotern inför morgondagens och helgens körningar. Middagen är avklarad och nu väntar en varm dusch. Det är ju trots allt jul snart så då är det ju fint att bli lite ren…

Flipppa_njuter
Flippa njuter i sin egen sovsäck. Värmen från vedkaminen uppskattar hon utan minsta tvekan...liksom närheten till köket!

Rasad_tentipi
10 cm blötsnö knäckte tältkåtan. Vi fick skotta och ordna en ny mittstång. Tälkåtorna med mittstång är inte tillräkligt tuffa för att användas på riktigt... (Aluminiumstången som var orginal knäcktes även den ganska snabbt)

Hundspann_snötyngt_landskap
Även denna tur fick gå enligt back-up plan. Trots det är det bitvis ganska fint landskap vi kör igenom.

Hundspann_snötyngdaskogar
Innan den varma luften svepte in var skogarna vackert snötyngda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *