Skägg och vinter

Skägg och vinter

skägg_vinter
Myten om skägget som isolation är härmed skrotad! Skägget vintertid är perfekt för vildmarksimagen men praktiskt är det inte!
Är skägg bra på vintern i kyla? Många påstår att det värmer, isolerar och ska vara så himla bra! Jag har svaret efter att flertalet gånger provat att bära skägg under turer i vinterlandskap. Det är isigt och blir blött då det tinar. Det värmer inte annat än imagen (läs: egot) som vildmarkskille. Min slutsats är att skägg är totalt överskattat och nu ska jag raka bort eländet.

Idag har vi kört en dagstur från kenneln med våra två gäster. Vi följer de gamla spåren som vi körde upp förra veckan. Det är en härlig känsla att följa spår som bara är trampade av hundspann än spår som är skoterprepparerade.

Just nu snöar det ute och tempen stiger från dagens -23C. Det ska enligt prognoserna komma ca 10 cm inatt. Blir bra för spåren och för hundarna som får mer träning i att trampa i översnöade spår. Vi kan fortfarande köra helt ospårat på myrar och sjöar men snart är det förbi pga. för djup snö.

Toboggaspåret
Spåret efter en tobogga är det bästa att följa. Det ger en känsla av gamla tider som man bara läst om. Tider före skoter och spårpreparering. Tider då snöskorna användes för att bryta spår. Jo, jag vet att det är lite Jack-London-wanabee-varning nu!

Fläskgrillning
Luncheld med fläskgrillning, kaffe, te, bullar... Sämre lunchställen har man varit på!

6 svar på ”Skägg och vinter

 1. men vad är de här för stockholms fasoner att inte göra RIKTIGTA grillpinnar?! Ta med nå låtsas grillpinnar

  SKÄMS, matti, SKÄMS. Men iofs är du ju från jämtland. Knappt du sett riktig skog förrän du flytta upp hit ;D

 2. Du vet väl att förr i tiden visade skägget på hur länge man varit ute i vildmarken, desto mer skägg desto längre ute i vildmarken. Johan som alltid har skägg under vintern, funkar det för tomten så kan det inte vara del (image är allt =)

  1. När jag gjorde millitärtjänstgöring sa våra befäl att vi skulle vara mer nyrakade och renare när vi kom hem än när vi gick ut på tur. Det tydde på fältvana…dvs att man kan tahand om sig där ute utan att förfalla.

   Nu ska jag göra dig besviken… Det verkar faktiskt som om att Tomten inte finns…
   😉

   1. Klart tomten finns och han har skägg, men han kommer inte alltid på ren eller är tjock och klädd i rött. Här är han grå liten och bor i skogarna häromkring.

    Mina befäl pratade också om man alltid skulle var nyrakad och välvårdad. Men många år senare är det kul att vara lite rebell och som Lars Monsen säger, det är nyttigt att vara skitig ibland 😉

    Bra jobbat med bloggen, ska bli spännande och följa i vinter

    1. Oj…i vinter då bor jag ju på fjället!!!
     Tror att den kommer att uppdateras mer sällan då…tyvärr. Kanske en gång/vecka…
     Tyvärr…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *