Tältkåtauppsättning

Tältkåtauppsättning

Tältkåtauppsättning
Sätta upp Tentipikåtor tillhör inte min favoritsyssla. Jag skulle gärna sett endel förbättringar om de skall bli lätthanterliga för vinterbruk.
Idag har vi satt upp en tältkåta (9-manna Tentipi med mittstång) några kilometer från kenneln. Normalt är det alltid elände med att sätta upp dessa Tentipis. De måste nämligen bli runda nertill och det blir de i princip aldrig. Förutom idag! Jag som hade hoppats att det skulle tjorva riktigt så att Fredrik (praktikanten) skulle få se hur det fungerar i det verkliga livet.

Nu är tälkåtan uppsatt, matlådorna packade, spåren förberedda, hundarna utvilade och imorgon kommer två nya gäster. Fredrik och jag kommer att vara ute med dem under fyra dagar. Första natten blir i Jokkmokk och de två följande i tältkåtan.

Ute är det riktigt fint månsken. -21 C vilket är en perfekt arbetstemperatur för hundarna. Egentligen så borde man alltså ta ett spann och köra en sväng. Men det får bli en mugg te och sen sova så att man kan vara pigg imorgon istället.

Polar_border_collie
Plötsligt var Flippa borta. Men som den POLARA Border Collie som hon är hade hon rullat ihop sig och vilade medan vi jobbade.

Tentipi
Nu står vår tälkåta färdig. Kaminen är på plats liksom dubbla liggunderlag samt renskinn. På Tisdag och Onsdag sover vi här!

6 svar på ”Tältkåtauppsättning

 1. har själv tänkt att så småningom köpa in ett sånt där, för liknande syfte som du använder det.. något att tänka på inför inköp kanske kan nämnas nästa gång du skriver nåt? 😀 😉 nyfiken 🙂

  1. Kolla upp ett företag som heter Pointerdaniel. Han har bra priser men jag vet inget om hans kvalite. Tentipi är välsydda.
   Däremot så gillar jag inte tältkåtor. De är snygga men…
   Kolla på millitärtält. De är lägre i taket och värmen stannar där man är.
   Inte lika ”romantiskt” men praktiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *