Hundspannskörning och spårprepparering

Hundspannskörning och spårprepparering

Skoterled
För att skona hundarna från bad skall vi bygga en bro över en öppen bäck. Våra hundspann får snällt stå och vänta medan vi grejjar med vår konstruktion.
Idag har Fredrik och jag kört hundspann runt en av våra träningsslingor. Lagt igen en bäck på skoterleden, tagit bort lite ris osv. Givetvis tog vi med fika prylar och eldade!

Stina har kört en en timmes tur med två gäster från Tree Hotel. Sedan kom hon med nästa spann och mötte Fredrik och mig.

Under eftermiddagen kom Carina och hämtade Olga. En fantastisk liten ledarhund som är sockersöt. Våra andra hundar går helt enkelt för snabbt för henne. Hon håller måttet då vi kör med last och inte så snabbt. När spannen går upp i 20km/h eller snabbare under längre distanser så får hon jobba allt hon kan. Nu kommer hon att bo hos Bibbi och Bo i Piteå så vi har kontakt, får rapport och kan hälsa på.

Brobygge_skoterled
Här är en bro färdigbyggd. En lastpall, lite ris och endel snö.

Hundspann_mörkerkörning
Fredrik körde hundspann för första gången idag. Avslutningen i mörker längs studsiga spår. Inte helt illa för att vara skåning... 😉

Siberian_husky_olga
Olga har varit en tillgång hos oss som duktig kommandoledare både ledat som ospårat. Hon fattas oss redan...

5 svar på ”Hundspannskörning och spårprepparering

  1. Nu har Bibbi o Bosse hämtat Olga. Hon, Jenka o Alexandra har varit ute o hoppat o lekt i snön. Vi hoppas att allt blir bra för Olga här i Piteå…:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *