Drömmen om ett torparliv

Drömmen om ett torparliv

Trekammarbrunn
Här förbereder vi dagens arbete. Betonglock och ringar skall baxas bort innan slambilen kan tömma osch spola rent. Torparlivet när det är som bäst!
Drömmen om ett eget hus på landet är det många som har. Leva där idylliskt på sitt torp som målas med falurödfärg och skogen alldeles utanför fönstret. Ett litet hus som man sköter helt själv på bästa sätt.

Verkligheten kommer snabbt ikapp när man en vacker dag får problem med sin helt egna avloppsbrunn. Jourhavande vaktmästares telefonnummer går till din mobil och plötsligt så står man där själv med skitgörat.

Idag har vi (slamsugbilen) tömt vår trekammarbrunn, vi (Stina) har krupit ner i brunnen och plockat upp en del av insatsen som skulle byggas om. Därefter har vi byggt en ny insats, monterat ett nytt brunnslock och allt har gått helt utan att krångla! Ett projekt som vi länge har gruvat oss för är äntligen över.

Dagen till ära så kom en praktikant, Fredrik, som läser på en Outdoor skola i Finland. Vi har fått bra hjälp av honom och efter detta kan hans praktik bara gå mot det trevligare!

Trekammarbrunn_personal
Med rätt peppning, viss medicinering och lite hot så blev Stina riktigt peppad att hoppa ner i brunnen. Här kan vi tydligt se hennes glada och spontana leende!

Trekammerbrunn
Stina försökte komma upp innan det var färdigt men hon märkte snabbt att hon inte klarde sig utan stegen som vi hade tagit upp.

Trekammarbrunn_insats
Här sänker vi ner insatsen till vår trekammarbrunn. Den passade otroligt nog helt perfekt!

5 svar på ”Drömmen om ett torparliv

  1. STACKARS LILLA STINA! 😀 ni är riktiga superheros 😛 saknar er…saknar vovvarna…är avundsjuk på mamma som ska gosa med olga… 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *