Hundspannskörning och tältliv

Hundspannskörning och tältliv

Fyradagarstur_hundspann
De gånger vi har tagit en senare lunch har det redan börjat skymma. Korta dagar denna tid på året kan man konstatera.
Sitter nu hemma efter tre dagar ute. Vi har kört mellan 30-40 km/dag. Hundarna känns snabba och uthålliga. Lugna och fina i situationer då vi kör under vägbommar, över öppna bäckar osv. Detta trots att vi har få mil på hundarna denna säsong jämfört med andra. Vist har vi tränat men vi har inte kunnat köra de riktigt långa passen och inte heller lika många dagar på rad. Det är främst under November som vi tappat.

Under denna tur körde vi våra ordinarie träningsslingor. Killarna var tekniskt duktiga och hanterade stubbar, tunt snötäcke, skarpa kurvor, vägbommar osv. riktigt bra!
Två nätter tillbringade vi i Västra Skabramsjön. Vi bodde i vanliga fjälltält och lagade mat på bensinkök och över öppen eld. Vi hade bara ca 3 km hem till kenneln men ändå väldigt fint! Det slår mig ofta hur otroligt det är att man kan få bo så nära naturen.

Nu väntar fyra nätter hemma i en vanlig säng innan nästa tur. Imorgon kommer en ny dag med helt andra arbetsuppgifter på schemat. Jag ska berätta när det är utfört!

Siberian_huskyn_olga
Kanske sista turen med Olga. En av våra fantastiska ledarhundar. Om några dagar flyttar hon till Piteå och en mindre kennel. Hon saknar farten då det går fort. Det kommer att bli bättre för henne men vist kommer vi att sakna våran goa Olga.

Fransmän_isprov
Såhär testar vi isarna... Skickar två gäster före så de kan se om det håller. Som grrupp ska man nämligen alltid hålla guiden på torraste platsen! (sanningen är att de ritade något)

Matlagning_utomhus
Underbaraclara visar ju endel om matlagning på sin blogg så då gör jag också det!

Tältcampen
Här ligger vår tältcamp vid Skabramsjön. Månen är nästan full där bakom molnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *