Snö och uteblivna gäster

Snö och uteblivna gäster

Solen_under_horisonten
Solen orkar inte upp över horisonten såhär års. Ljuset är ofta makalöst trots det.
Idag hade vi två bokade hundspannsavgångar. Den senaste tidens kraftiga snöfall gjorde att natten till idag fick vi trampa spår med skotrarna. Gammelskotern som jag körde plogade snö in i motorhuven och packade runt variatorn. Flera gånger fick jag stanna och skotta ur motorn.

Vår första grupp blev försenade närmare tre timmar… Som tur var hade Fredrik och jag inget annat inbokat. Jo, vi skulle buska en led men det får vänta. Vi fick en trevlig tur med kokkaffe och intressanta samtal runt lägerelden.

Stinas grupp på fyra personer uteblev totalt. Det har hänt mig mindre än fem gånger att folk bokat och helt uteblivit. Dessa gäster var istället på en skotersafari fick vi höra. Det hör till vanligt hyffs att man meddelar om man ändrar sina planer anser jag.

P4 Norrbotten ringde också och ville att jag skulle vara med i radion angående olyckan i Jukkasjärvi. De ville fråga mig lite om riskanalys och säkerhet osv. Eftersom att det inte handlade om smutskastning så skulle jag ställa upp om vi han hem från turen. Nu kände jag istället hur telefonen burrade i fickan medan jag körde släden på väg hem mot kenneln. Synd… hade gärna bidragit med några tankar!

Liten_gäst
Här är en liten gäst på 3 år. Vi har utrustat henne med yllesockar och flera lager av kläder. Dessutom hade vi med två sovsäckar som inte behövdes. De blir ganska söta då de är påbyltade kläder såhär...

Spårbrytning_lynx_5900
Gamle bettan tuffar på bra i pudersnön...

Lynx_5900
Motorummet fyldes gång på gång med pudersnö. Hade turligt nog ganska mycket K-sprit i tanken så förgasaren frös aldrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *