Löpperiod på kenneln

Löpperiod på kenneln

Löpperiod
Rasmus är helt klart störd av löpperioden på kenneln. Här under en av fikapauserna. Normalt lägger han sig ner och är avkopplad.
Just nu har vi en löpperiod som saknar motstycke! Både Stina och jag är helt överense om att det i år påverkar hanhundarna extra mycket. Vi har ingen riktig aning om vad det kan bero på. Det har varit varmare under hösten och hur kan det påverka? Flera hundar är nämligen dessutom senare med vinterpälsen än andra ord.

Löpperioden blir en stress för hanhundarna. Det gör att deras ”stressbägare” är halvfull redan innan man börjar med någonting. Selar man sedan ut ett spann så har hundarna mycket svårare att hålla tyst. Vi får konsekventa och även vi blir lätt irriterade på hundarna som är helt okontaktbara. Efter löpperioderna så brukar hanhundarna bli ombytta. ”Hej Husse…vart har du varit de senaste veckorna???”

Vi kör på som vanligt med hundarna även under löpperioder. Arbetet gör att de blir lugnare och får mindre energi till hyss. Vi får också en chans att jobba hårdare med att de skall hålla sig lugna trotts stressen och efter en sådan period kan man ofta se ett klart märkbart resultat i mer disciplinerad ordning i spannen.

Vi har också kört en entimmestur med ett Australiensiskt par. Det är ofta intressant att höra vad Sverige är känt för utomlands. Vi möter ju folk från nästan hela världen på våra turer. Detta Australiensiska par kände mycket väl till den svenske kocken i Muppet show. Annars så är IKEA och Abba (musikgruppen) det som kanske toppar listan.

Samtal_lägereld
Flippa sitter gärna med runt lägerelden och samtalar om politik, korv och annat matnyttigt...

Svenske_kocken
Vi i Sverige är som sagt kända för den Svenske kocken i Muppet show...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *