Snökedjor till fyrhjulingen

Snökedjor till fyrhjulingen

Snökedjor_fyrhjuling
Snökedjorna ger mycket bra fäste även på riktigt halkigt underlag!
Nu fryser markerna och den första snön ska väl strax komma. Med ett spann hundar inkopplade framför hjulingen blir det lätt halkigt. Vi hittade för några år sedan billiga snökedjor hos Biltema. De kostar från 399 kr – 599 kr om man kollar på Biltemas hemsida idag.

Vi har nu kört med dessa kedjor sedan 2008 då vi köpte två nya Yamaha 350 irs. Piggarna på kedjorna har givetvis blivit lite slitna efter närmare 400 mil. En hel del av dessa mil är dessutom på frusen barmark. Med tanke på priset så känns det helt okej. Jag har tittat lite närmare på länkarna och de visar inga tecken på att man ska behöva byta ut dem ännu. Dessutom så ger de fortfarande mycket bra grepp.

Vi har bara kättingar på framhjulen. Vill man uppnå ännu större bromsverkan så kan man givetvis sätta runt om på alla fyra hjul.
Originalkedjor är betydligt dyrare och inget som jag anser att man behöver om man inte vill ta chansen att tömma plånboken lite extra. Men har man problem med allt för mycket pengar så får man ibland ta till sådana åtgärder…

Snökedjor_fyrhjuling
Snökedjorna är lätta att sätta dit och sitter sedan bra under resten av säsongen.

Snökedjor_atv
Piggarna har blivit något slitna men fungerar ännu felfritt. Imponerande nog har inget gått sönder på snökedjorna ännu!

4 svar på ”Snökedjor till fyrhjulingen

  1. Vi köpte billiga snökedjor på Jula i Malmö och släpade med oss till Portugal. Låter kanske konstigt men tanken är att de ska hjälpa oss genom den halkiga leran. Jag tror leran är ännu halare och omöjligarea än snö och is.

    1. Lera är nog hopplöst. Har man kedjor så nyper det fast bra på isen! I lera ska man nog ha speciella mud-däck skulle jag tro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *