Matti Hundspannsguide i Sarek

Matti Hundspannsguide i Sarek

Hundspann_sarek
Många drömmer om att färdas igenom Sareks nationalpark med hundspann. Vi tar max 4 deltagare/grupp och vi pratar om vanligtvis 1 tur per år.
Ännu ett bevis på hur viktigt det är med spetsprodukter som bygger image. Tack vare våra få turer in i Sareks nationalpark så blir vi placerade på världskartan. Sedan bokar de flesta gästerna ändå turer utanför nationalparkerna. Här kan ni läsa en artikel om Matti – Hundspannsguide i Sarek.

Vi saknar ännu tillstånd för den kommande vintern från Länsstyrelsen. Denna vecka fick vi svar på vår ansökan. De vill att vi nu ska spika rutterna som skall köras under den kommande vintern. Jag hävdar i sten att det inte går. Inför varje sarektur ringer jag till berörda samebyar som i detta fall oftast är Siergas. De säger vart de har sina renar, vilka områden som är känsliga och vart de vill att jag ska färdas med min grupp. Turen planeras alltså ofta i detalj dagarna innan avfärd. Vi pratar om en grupp på max 4 deltagare och vanligtvis en avgång/år.

Jag ser verkligen fram emot den nya Laponias förvaltningsorganisation. Vi är på väg mot tydliga spelregler och samerna får mer att säga till om så som det kanske ska vara. På sikt tror jag att detta blir bra både för renskötarna och för mig som guideföretag.

Här kan ni se lite bilder på ett av Naturens Bästas bildgalleri för Hundspannsexpeditioner Sarek nationalpark.

2 svar på ”Matti Hundspannsguide i Sarek

  1. Sarek-turen jag var med på är en av det bästa upplevelserna jag någonsin haft. Det var verkligen något utöver det ”vanliga”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *