Jokkmokks vintermarknad kommer snart

Jokkmokks vintermarknad kommer snart

Jokkmokks-historiskamarknad
Jokkmokks historiska marknad är värd att besöka. Det finnns massor av föreläsningar, uppträdanden osv inne i byn under marknadsveckan.
Jokkmokks marknad är utan tvekan på väg. Vi märker det igenom att vi får förfrågningar och bokningar. Många frågar efter boende vilket vi inte har. Då ska man kontakta Åsgårds Vandrarhem, Karin Elg som samordnar privatboendet under marknaden.

Om nu någon missat så är det så att varje år första torsdagen i februari startar Jokkmokks vintermarknad. Kanske onödigt att skriva det för en mer än 400-årig tradition är väl välkänd!?

För vår del innebär vintermarknaden att vi kör 100 – 200 gäster på olika kortturer. Ibland fler ibland färre. Nu kör Stina och jag inte allt själva utan vi får en hel del hjälp av några kollegor. Inför den kommande vintern kommer Sten och Tor-Henrik att hjälpa oss med sina egna hundar. Vi är alla egna företagare vilket lär vara tur. Fackföreningarna hade antagligen bränt säkringarna om de sett våra arbetsscheman. Oftast hinner vi endast vila någon timme per dygn. Tur att det bara är en vecka. En vecka fylld av hårt arbete, massor av trevliga samtal med gästerna runt lägerelden, kokkaffe och grillat fläsk.

Vi marknadsför oss med lite olika knep. Vi har bland annat en speciell landningssida för Jokkmokkguidernas vintermarknadsbesökare, ditt vi styr besökarna från annonser m.m. Dessutom har vi skrivit ihop endel historik runt vintermarknaden. Allt för attt dra trafik från sökmotorerna.

Bilder från hundspannsturer under Jokkmokksvintermarknad.

Ledarhundarna
Stens ledarhundar är redo ute efter spåret.

Hundspann-full-fart
Full fart i skogen bakom våra slädhundar.

Kokkaffe-tältkåta-vintermarknade
Sten kokar riktigt kokkaffe över på elden i tältkåtan.

Hundspann-barnfamilj
Stina är påväg hem med sitt hundspann och en barnfamilj som varit på sitt vintermarknads äventyr.

Jokkmokksmarknad-tältkåtan
Vi gör oss färdiga för avfärd från tältkåtan.

Jokkmokksmarknad-hundspann-kåtan
Tre hundspann parkerade vid tältkåtan där vi lunchar.

2 svar på ”Jokkmokks vintermarknad kommer snart

  1. Man längtar verkligen efter att dra när man tittar och läser i din blogg!
    Har en Malamutekille som vi vill träna drag mer med, men han är inte så med på notorna ännu 😉

    1. Finns det ingen ik din närhet som kör drag? Polarhundsklubben? Det är alltid bra att få hjälp av de som redan är igång och kör. Då behöver man inte göra alla misstag själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *