Vilken pannlampa är bäst?

Vilken pannlampa är bäst?

Bra pannlampor är verkligen guld värd för oss som vill vara aktiva även under dygnets mörka timmar.

Vilken av alla pannlampor är bäst? Vilken pannlampa använder du? Dessa frågor får jag ofta och det är vanliga samtalsämnen på nätet i olika forum. Marknaden är överfylld av lampor av varierande funktionalitet, prisnivåer och kvalitet. För egen del så använder jag tre stycken olika modeller av pannlampor. Dessa tre modellerna kompletterar varandra riktigt bra och har olika användningsområden.

Till vänster Lupine Piko och till höger Lupine Blika

Pannlampa 1: Lupine Piko / Lupine Blika
Lupine är pannlampornas Rolls Royce. Otrolig prestanda och otroligt slitstark. Skulle någonting gå sönder så är det superbra service (Vi har köpt våra från Proffslampor.se). Denna lampa är den som vi använder när vi behöver mycket ljus. Detta är det givna valet när vi arbetar ute i mörker, kör stora hundspann, orienterar nattetid, jobbar i hundgården osv. En riktigt bra arbetslampa.
Modellen Lupine Piko på 1900 lumen är den som vi haft längst, närmare bestämt är inne på sin femte säsong utan minsta tjorv! Lampan kostar en slant men innan vi började med Lupine slet vi ut en lampa per år av modeller från Led Lencer/Silva/Petzel osv.
Inför förra vintern införskaffade vi en extra lampa som reserv. Det blev en Lupine Blika. Denna är något kraftigare med sina 2100 lumen. Ljusskillnaden mellan Piko/Blika är ingenting som jag kan säga att jag märker. Däremot så har Blikan en del andra funktioner. En fjärrstyrning och bluetothfunktion som jag aldrig använder, alltså helt överkurs för mig. Däremot så har den två påslagsknappar och man kan enkelt slå på rött/grönt ljus samt svagt ljus om man skall jobba exempelvis i ett tält, läsa eller så. Detta är en bra funktion.
Om jag skall välja mellan Piko och Blika så ligger Lupine Piko mig närmast hjärtat.
Batterierna till dessa Lupinelampor finns av olika modell. Ett tips är att köpa batterier med indikator på hur mycket ström det finns kvar.

Denna lampa heter Black Diamond Spot men idag tycks Black Diamond Spot vara en helt annan modell. Denna liknar mestadels Black Diamond Revolt.

Pannlampa 2: Black Diamond Spot
Black Diamond Spot är en mycket enkel men ändå kraftfull lampa. Vid sök på nätet tycks det som att denna lampa har bytt namn till Black Diamond Revolt men jag är inte helt säker. Av denna lampa har jag alltid flera stycken i min packning. Den återfinns i min kameraväska, i slädväskan och när jag är ute på långtur är det inte ovanligt att en av dessa hänger runt min hals, dygnet runt. Den finns alltid tillgänglig på natten när man behöver kolla till hundarna eller om man vill läsa. Den är perfekt för stugliv och tältliv. Denna lampa skall inte förväxlas med Petzels lampa som ser lika dan ut. Black Diamond Spot har nämligen ett läge för allmänbelysning och ett spotläge. Riktigt användbart. Med denna lampa kan man köra hem ett större hundspann eller en skoter utan problem om ordinarie lampa/lyse krånglar. Batteritiderna på denna lampa är mycket bra. Man klarar sig lätt ett par veckors campande om lampan bara används som lägerlampa.

Denna lilla men naggande goda Petzel e-Lite

Pannlampa 3: Petzel e-Lite
Petzel e-Lite är en löjligt liten pannlampa på knappa 25gram. Denna lampa är min vandringslampa. Den har jag alltid i ryggsäcken så snart det börjar skymma på sensomrarna. Den är lätt och har en mycket bra batteritid. Dessutom så är detta en lampa som inte bara råkar poppa på utan den är lite knöligare att slå på vilket är bra. Alltså, som vandringslampa för sena kvällar i tältet är detta en vinnare p.g.a. batteritid och dess ringa vikt.


Okategoriserade

4 svar på ”Vilken pannlampa är bäst?

  1. Hej Matti,
    läste eran utvärdering av pannlampor. Verkar finnas olika modeller av Lupine Piko, vilken är det ni har?

    Hälsningar Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *