Pannlampan Black Dimond Spot testad

Pannlampan Black Dimond Spot testad

Black_diamond_spot_1
Black Diamond Spot är perfekt även för damernas handväskor, bilens handskfack, kameraväskan, slädväskan osv. Lätt och smidig gör att den oftast finns med då man behöver den.
Black Dimond Spot är nog den pannlampa som vi använder mest av alla. Den hänger runt halsen och är nästan alltid med oss. Det är denna lampa som vi valt att köpa in flera av för att låna ut till gäster och det är denna lampa som alltid finns med i packningen som extralampa.

Lampan har reglerbart ljus. Olika styrkor samt att man kan få ett blinkande sken. Dessutom har den två lägen. Ett spotläge där man får en koncentrerad ljuskägla som lyser riktigt bra för sin lilla storlek. Sedan finns ett läsläge som ger ett bredare och svagare sken. Perfekt då man läser eller fixar med något.

Med denna lampa kör man med lätthet ett 8-spann hundar när det är reflekterande snö på marken. Enligt specifikationerna ska den lysa max 40m och den har en brinntid på 20 timmar på maxläget. I sparläge klarar den batterierna betydligt längre.

Pannlampan väger endast 85gram och har ett riktigt bra gummipannband. Igenom att den är så pass lätt så sitter den kanonbra på huvudet.

Vist går även denna pannlampa sönder. Den spricker tillslut i plasten när man öppnar den för att byta batterier. Faktum är att vi har 5-10 stycken och flera har varit i bruk sedan 7-8 år tillbaks. Intensivt bruk så det är faktiskt försvarbart att de tillslut blir utslitna.

Pannlampan är nog en av de i särklass mest prisvärda pannlamporna på marknaden idag. Man får Black Dimond Spot för endast 359kr från Northstar. Det har kommit en efterföljare till denna lampa som heter Black Dimond Spot 2011 som kostar 399kr och en Black Dimond Spot 2012 och de skall nog vara bättre men det är inget vi har testat.

Black_diamond_spot_2
Black Diamond Spot har en tilt som inte slits ut i första taget. Många andra modeller är betydligt sämre på den punkten.a

Black_diamond_spot_3
Detta är lampornas svaghet. Förr eller senare så spricker de oftast efter alla batteribyten. Man kan limma med superlim men de håller inte i längden.

8 svar på ”Pannlampan Black Dimond Spot testad

    1. Den Petzellampan har jag ingen kunskap om. Har den en riktad stråle/kägla eller är det bara ett brett lyse?

  1. Petzl Myo har sjukt bra ljusbild, jämn och fin utan ”ringar” som stör, nästa gång jag köper blir det nog en Myo men med batteri packet på skallen, då jag har en större lampa på styrhandtaget och ett litet MC batteri i slädsäcken… Enda negativa jag hört är att det ibland blev glapp i sladden, något som jag förstått nu är åtgärdat.

  2. Måste hålla med klart prisvärd,i sin klass.Har en 2012 spot,bättre lummens än tidigare.90 mot tidigare 75.Väger 90gram,lyser 70m & 50h i maxläget.Justerbart ljus i båda lägena.Även SOS blink vitt & rött sken finns.Priset är också just nu bra 350kr på North star i Malmberget.

  3. Jag är verkligen förvirrad kring detta med pannlampor. Jag har en som heter Cree men skulle behöva byta, jag är inte riktigt nöjd. Framförallt lyser den alldeles för kort tid på ett par laddade batterier. Det kan dock vara för att batterierna inte laddas upp ordentligt för det är något slags glapp i kontakten när man laddar har jag märkt. Jag gillar inte heller att den inte markerar när batteritiden börjar ta slut… det kan bara bli svart.
    Jag läste era tips om lampor men när jag tittar på infon om dem står det t.ex. ”hela 200 lumen” och du Matti skrev om någon lampa att den lyser upp ett 8-spann. Om min lampa står det att den har 2 eller 3000 lumen (kommer inte riktigt ihåg) och jag tycker att den lyser för dåligt – fungerar på breda grusvägar i inte för tät skog, inte alltför långt från stan men lyser alldeles för dåligt på skogsstigar/ längre från stan…
    Hur sjutton ska man tänka på när man väljer lampa? HJÄLP!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *