Mavic min lilla skatt

Mavic min lilla skatt

Mavic-drönare-tältkåta-1
Flygbild över tältkåtan. Bilden är tagen i dis och hyfsad skymning.
Några veckor före jul kom ett paket från Cyberphoto. Under en längre tid har jag suktat efter en nyare drönare än den gamla Phantome 1 som jag haft. Siktet var inställt på en liten manick som heter Mavic från DJI. Jag har sett bekanta som lovordat denna lilla mygga och det är fantastiska bilder och filmer som de visat.

Paketet stod länge ouppackat. Jag både gruvade mig för att ordna alla inställningar osv. Egentligen så är det inte drönaren i sig jag vill ha. Det är möjligheterna att fotografera och filma från luften.

Nu har jag tagit mod till mig och börjat flyga. Det är ändå en ganska dyr grunka som hänger där i luften. En grunka som kan trilla ner, åka in i träd, försvinna och förbli borta. Hur som helst så är den stabil! Jag är grymt imponerad över flygegenskaperna. Redan efter några turer så känns allt riktigt bra. Detta blir utan tvekan en liten följeslagare på alla olika turer i vinter.

Rent tekniskt är Mavic en liten hopfällbar drönare från DJI. Den väger ca 700 gram och flyger närmare en halvtimme/batteri. Man kan fotografera i RAW-format och filma i 4K. Helt klart en kompetent liten leksak för mig. Håll utkik för fler flygbilder kommer på instagram, facebook och här på bloggen. Nu är nämligen Matti AIRBORN!

Mavic-drönare-paket-1
Man kan ju inte bara köpa en drönare. Den behöver ju ett hus (väska), extra batterier, ben, laddare, försäkring, filter och en massa annat…

Mavic-drönare-selfie-1
Såhär glad blir man då man tar selfies med sin nya drönare!


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *