Brexit, Trumph och månsken i Lappland

Brexit, Trumph och månsken i Lappland

Hundspannstur-swedish-lapland-5
Mitt jobb är bättre än din semester.
Fyra dagar på färd ute i taigan med hundarna går snabbt. Nu är man åter hemma på torpet strax väster om Jokkmokk. Här väntar en dryg veckas kontorsjobb och träning av de unga hundarna. Därefter drar säsongen igång på lite mer allvar.

Prata aldrig politik med dina kunder är ett märkligt råd som man ofta hör sägas till alla de möjliga företagare. Detta har jag inte riktigt förstått. Alltså snackar vi politik och allt möjligt på våra turer. För mig personligen så ser jag detta som ett fantastiskt tillfälle att få höra hur människor runt omkring i världen ser på sin tillvaro. Ofta så är även gästerna intresserade av att höra hur samhället här i norr eller Sverige fungerar. Denna vecka var det en familj som flyttat från England till USA som följde på turen. Att samtalen kom att handla om Trumph, EU och Brexit är kanske inte så märkligt. Det intressanta är nog snarare att vi faktiskt var väldigt överens i väldigt mycket.

Norrskenet uteblev dessa dagar men vi har istället haft ett fantastiskt månsken. Lägereldarna har blivit många liksom kaffekoken. Renkött har stekts och vår stolthet Jokkmokkskorv har grillats. Hundarna går bra och trivs liksom jag ute på tur. Att det redan har blivit 2018 känns dock overkligt på nått sätt. Det var en kort summering av de gångna dagarna.

Hundspannstur-swedish-lapland-3
Den varma kojan ligger på en tallbacke invid den månupplysta sjön.

Hundspannstur-swedish-lapland-4
Alla älgar flyttar sig inte helt frivilligt bort från det hårda spåret ut i den djupa snön.

Hundspannstur-swedish-lapland-6
Gästerna håller sig varma i -28C då de kör spannen själva.

Hundspannstur-swedish-lapland-1
Två systrar dröjer sig samtalandes kvar vid den värmande elden strax innan spannen görs klara för avfärd.

Hundspannstur-swedish-lapland-2
Selfie time.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *