Nya draglinor från Vildmannensdrag

Nya draglinor från Vildmannensdrag

Draglinor-vildmannen_1
Nya draglinor från Vildmannens drag.

Nya draglinor från Vildmannens drag är nu införskaffade. Jag skriver om detta för att åter igen påminna om att draglinor är förbrukningsvara. Detta är en av de viktigaste delarna av utrustningen för hundarnas säkerhet. Går en stamlina av kan konsekvenserna bli ödesdigra. Håll koll på slitaget på era draglinor.

Denna gång beställde vi draglinor från Vildmannens drag som är ett litet företag i Nordjämtland. Leveranserna gick supersmidigt och det var varken problem eller dyra kostnadspåslag för att få just de mått som vi önskade. Helt klart kanonbra service och nej, jag är inte sponsrad av dem. Däremot så är priserna mycket humana redan från början, för alla.

Återigen har vi repbeklädd stålwire. Vi köper stamsektionerna och gör nacklinor och dragtampar själva. Fördelarna är många. Vid kyla så fastnar inga hundtungor mot stålet, dragtamparna nöts mindre och det ser trevligare ut. Vildmannens wire är mycket mjukare och trevliga att arbeta med än de vi tidigare haft från Oinakka. Framtiden får dock utvisa om dessa är lika slittåliga men det lär ta ett par år innan vi vet.

Draglinor-vildmannen_2
Vi har valt att sätta stålöglor för att fästa dragtampar och nacklinor i.

Draglinor-vildmannen_3
Draglinor och nacklinor har vi i rep som går att skära och klippa av. Vi vill inte ha wire utan hundarna måste kunna skäras lös om man skulle få tjorv eller köra spannet igenom isen.

Draglinor-vildmannen_4
Längst bak har vi en kortare stump med en kaos. Detta för att då är alla andra sektioner identiska. Kaos skall finnas bak för att minska påfrestningen på wiren.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *