Samarbete med Klättermusen

Samarbete med Klättermusen

Klättermusen-1
Patrik (Enbom Outdoor) ekiperad i en av Klättermusens bommulsjackor.
Min relation med Klättermusen började för riktigt länge sedan. Min farmor, Sylvia, tyckte nämligen under slutet av 80-talet att jag behövde en rejäl anorak. Hon var i många lägen förespråkade naturmaterial och då föll valet ganska snabbt på en av Klättermusens ’gör det själv’ satser som då fanns. Efter en del tandgnissel, hårda ord och brutna synålar, var jag nu ekiperad med en snyggt rostbrun anorak, Klättermusen Nunatak, sydd i bomullstyget ventile. Detta blev mitt absoluta favoritplagg under många år och den följdes av ännu en ny då den första blev utsliten. Anoraken finns faktiskt kvar i någon låda i uthuset. Jag lovar er en bild av den när den kommer fram.

Klättermusen är inget företag som har lågprisprodukter. De inriktar sig i första hand på kvalité, funktion och ett miljöansvar. Ett par skalbyxor som jag har från Klättermusen (Klättermusens Freke) har följt mig i två vintersäsonger nu och har antagligen ännu ett par säsonger till framför sig. Dessa byxor bor jag i princip i under mer än halva året. De används dagligen på höstens träningsturer till vårvinterns sista slädhundsfärder. Vintern 2017 över 70 dagar non-stop utan att ens komma i närheten av en tvättmaskin. Jag kan bara konstatera att de håller. Självklart skall en byxa för 7500 Sek hålla så det är inte alls konstigt. Den stora vinsten ligger för miljön. Man slipper helt enkelt att producera x antal byxor (med icke miljövänligt tänk) i Kina som skall fraktas hit över till mig för att sedan snabbt slitas ut. Jag sparar tid och energi då jag slipper att söka efter nya byxor då de gamla är slut.

Varför skriver då jag så bra om Klättermusen kan man ju fråga sig. Jo, vi har inlett ett samarbete där vi köper produkterna till ett bra rabatterat pris så givetvis påverkar det att vi faktiskt har råd med dessa kläder. Vi är öppna för sådana dealar med företag som vi känner har ryggrad, skapar bra produkter eller står för något som vi uppskattar. Klättermusen har under senare tid ändrats lite på ägarsidan men jag hoppas och önskar att de håller sig kvar vid den gamla andan som de en gång hade då företaget grundades. Vi handlade Klättermusen redan innan denna deal blev aktuell (Klättermusen prylar juli 2016).

Det kommer att komma några produkttester på kläder och utrustning från Klättermusen i framtiden. Just nu känner jag att jag behöver slita lite mer på dessa innan jag ger något utlåtande. Vi har alltså inte förbundit oss att bara skriva positiva saker om dessa produkter så testerna kommer att spegla vad vi verkligen anser om prylarna som vanligt.

Klättermusen-2
En 60 liters Klättermusen Mjölner under en Sarekvandring sommaren 2017.

Klättermusen-3
Det finns tillfällen när priset på utrustningen inte spelar någon roll…


Okategoriserade

Ett svar på ”Samarbete med Klättermusen

  1. Jag har en gnejs ryggsäck som inköptes 1989 och nu är 30 år gammal, jag använder den främst när jag flyger då jag tror att väven är oförstörbar.

    Har även ett par gör de själv damasker från KM från 80-talet. Ett par Fimbul byxor från 2001 och de höll nog typ 11 år innan jag uppdaterade! Typ 400 skiddagar!

    Nu har jag en Enride och ett par Njord och är nöjd med dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *