Snö, snö och snö

Snö, snö och snö

Snö-1
Häromdagen ute i finvädret och trampade spår med skotrarna. Spår som nu är puts väck…
Under de senaste veckan har vi konstant brottats med snön. Vi har trampat träningsspår och de leder vi färdas efter. Isarna är lite si så där då de är täckta med snö. Man ser inte om det finns hål eller inte. Ett som är säkert är iallafall att det finns vatten på sjöarna, så kallat ovanivatten.

Idag har man tydligen klass 2 varning här i norr. Helt klart snöar det och drevar samtidigt. Vi har inte en chans att skotta upp gården utan har stångat oss ut igenom snön med vår Landcruiser. Väl uppe på byn inhandlade vi ett stycke ny snöslunga hos Kvikk i Jokkmokk. Så nu säljer vi den gamla maskinen som faktiskt ännu går riktigt bra. Varför gör man inte sånt här på sommaren?

Just nu sitter jag inne med en kaffemugg och konstaterar att alla våra träningsslingor är borta. Vi har dessutom en av våra spårsladdar lämnade i skogen då vi inte vågade dra hem den igenom allt vatten på isen häromdagen. Imorgon efter att gården är skottad väntar troligast en fulldag i skogen med skotrar och spadar. Jag tvivlar nämligen starkt på att vi kommer att klara allt vatten och lössnö utan att fastna en endaste gång.

Att kalla detta för snökaos känns lite överdrivet. Däremot så är det lite kärvt med allt jobb som det medför. Just nu har vi tur att vi inte är inne i säsong med gäster som bokat olika turer. Det är bara att fixa en kopp kaffe eller te till och njuta vidare av stugvärmen och det jobb som skall göras vid datorn.

Snö-2
Det är inte första gången och knappast sista gången. Så är livet när man är ute tidigt på säsongen utanför uppkörda leder.

Snö-3
Fullt ös med den nya snöslungan. Det blev en lite dyrare Toro men kvalité brukar löna sig i längden.

Snö-4
Stina skottade på med ett konstant leende.


Okategoriserade

Ett svar på ”Snö, snö och snö

  1. Ahhh! Ny version av din fantastiska blogg! Hittade kommentarsikonen till slut! !!! Hoppas på förståelse för att det finns fossil som inte vurmar för företeelser som Pinerest, Reddit, Twitter, facebook und zu weiter…
    Kul att du funnit att Ventile fungerat fint! Gamla material! Hört talas om Gillis Billing??? Gammal ”jumpa-maje” i Gällivare och Järpen”. PIONJÄR för TOPP fjällutrustnng i Sverige på 60-talet, som hans kollegor Gunnar Finn, Lennart Östlund, Åke Nordin m.fl. förmedlat till oss yngre… Mina barnbarn sover sött i L’Izard dunsovsäckar som Gillis importerat från Frankrike. Klättrat med Mr Klättemusen himself, lärt köra husky av Mr Kent Dragråttan med hans superutrustning och depåsupport. Fantastiska och oförglömliga profiler som alltid finns levande i mitt minne! Stort tack till dem som gjort alla dessa turer möjliga och till Jokkmokksguiderna och Henry i Jukkas. Ni är hjältar, så att den riktigt fria fjällturen kunnat bli verklighet.
    Stort tack!
    /K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *