Klättermusenprylar

Klättermusenprylar

Klättermusen_1
Klättermusen är kända för bra kvalité och höga priser. 2900kr (Outdoorexperten) för en bra ryggsäck anser jag dock inte vara dyrt om man jämför med konkurrenterna.
Häromdagen droppade det in paket med massa prylar från Klättermusen. Vi har nämligen fattat ett beslut att hellre köpa få, bra och kanske dyra prylar. Vårt hus är trångt och det finns helt enkelt inte plats för allt för mycket grejer. Dessutom är det inte miljömässigt försvarbart att fortsätta med slit och slängtrenden även om prylarna man sliter ut blir billigare än de dyra.

Klättermusen Rind hette ett regnställ som Stina beställde. Just nu har även Klättermusen en sommarkampanj på dessa. Nu tog hon sitt snygga ställ och drog till fjälls på guidejobb så jag fick aldrig tid att titta mycket närmare på dessa. De var grymt lätta, genomtänkta och snygga.

Klättermusen Arvaker 60 liter är en ryggsäck som jag har spanat in ett tag. Den väger strax under 2 kg och har ett mycket genomtänkt bärsystem. Dock kräver den lite engagemang då den skall ställas in. Verkligen inget man gör för första gången på en parkering just innan man skall börja vandringen. Till denna köpte jag sidofickor och en vattentät innersäck. Det ger en vattentät säck på 72 liter och strax över 2 kg.

Under nästa sommar kan vi kanske återkomma med mer noggranna utlåtanden om dessa prylar. Vi har så mycket utrustning som vi kan skriva tester om men vi hinner inte riktigt med. En test i veckan av någonting vore ju inte fel eller vad vill just du läsa om på denna blogg?

Klättermusen_2
Många justeringsmöjligheter som man måste sätta sig in i.

Klättermusen_3
Klättermusen är känd för sina väl genomtänkta detaljer.

6 svar på ”Klättermusenprylar

  1. Läser gärna era tester och utlåtanden kring produkter! Det är guld värt för oss noviser som letar prisvärd och kvalitativ utrustning 🙂

  2. Absolutt interessant med tester 🙂 Er og nyfiken på hvordan hundegården deres er bygget, skal bygge en i Piteå i løpet av høsten/neste vår. Behøver inspirasjon 😉 Har du noen tidligere blogg-post på det? Margit Svalbard/Holmträsk, Altersbruk

  3. Fant en video på Working husky-siden 🙂 Der hvor alle luftes samtidig. Herlig gjeng! Syns du tregolv funker bra? 🙂

  4. Jag använder Klättermusen jag med. Otroligt att inte fler satsar på kvalité. Har Freke byxorna på mig nästan dagligen. Älskar dem. Klokt val. Intressant att höra vad ni tycker. Har ni tagit några dun salopetter? Jag har funderat på att köpa?

    1. Vi har en dunjacka Atle 2 från dem men den har på tok för vekt yttertyg för vårt behov. Däremot så hade Atle (1) betydligt bättre slitstyrka men kanske var den tyngre eller nått? Vet ej vad dunbyxorna har för yttertyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *