Redigering av kanotfilm

Redigering av kanotfilm

Filmredigering är ett frustrerande projekt. Speciellt när man arbetar så sällan som jag gör med redigeringsprogrammet, det blir liksom som att starta på nytt med alla reglage, inställningar, format och vad det nu heter. Tack och lov finns Youtube där man kan hitta alla de olika slag av instruktionsfilmer. Programmet som jag använder heter Pinnacle Studio- Det är faktiskt hyfsat enkelt att använda även för mig. Mycket ’drag and drop’. Dessutom kryllar det av funktioner som jag inte har en susning om att de ens finns antar jag.

Denna film blev lite annorlunda mot tidigare. Lite mer fart och modernare takt på nått vis. Om det är bra eller dåligt vet jag egentligen inte. Vad vill man se som bloggläsare? Vad vill de som kan tänkas boka turer med oss önska se? Vad skapar bokningar? Vad skapar delningar och spridning? Hur påverkar olika typer av filmspråk vilken slags gäst vi i slutändan får till turen? Det finns många olika frågor som är av väsentliga då man försöker jobba med kommunikation.

Kanotfilmen är ett hopplock från ett par kanotturer sommaren 2015. Det är helt klart en av mina punkter från göralistan sedan lång tid tillbaks. En lista som har en hel del fler roliga saker som jag ser fram emot att få ta tag i.


Okategoriserade

Ett svar på ”Redigering av kanotfilm

 1. Ta det inte för hårt.. vill bara hjälpa.

  För mig var det för mycket effekter, kändes för overkligt. Filmat med för mycket vidvinkel och på tok för hetsigt tempo (eller för snabb musik kanske?).

  Det ger mig inte känslan av lugnet och kontakten med naturen. Lugnet och kontakten som även finns där i hårt väder.

  Vinklarna, filmingen.. innehållet är bra, men det känns spacat på något vis, upptrissat. Tvärtom vad jag vill uppleva på en kanottur.

  Jag inser att jag inte har några lösningar, men kanske kan du få någon idé eller något frö som kan hjälpa dig.

  Må väl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *