BEWE snöankare testat

BEWE snöankare testat

Bewe_snöankare_1
Till vänster mellanmodellen och till höger den nyare mindre modellen av BEWEs ankare.

BEWE är kanske mest känd för de hundslädar som de bygger. I sitt sortiment har de även mindre snöankare. Under de senaste åren har jag haft ett av deras mellanstora ankare med i min släde. Dels har det varit som reservankare men även som frontankare. Det används då vi stannar spannen för längre pauser så att hundarna kan kopplas loss från nacklinorna.

Snöankaret är hyfsat skarpt och håller skärpan bra. Nu har jag absolut inte hårdanvänt detta lika mycket som Oinakkas snöakare (som jag skrev om tidigare). Ankaret är gediget byggt och håller garanterat under väldigt många år. För många kommer det faktiskt att hålla betydligt längre än man själv kommer att vara kapabel till att köra hundspann. Ankaret är byggt av rostfritt stål vilket gör att det ser bra ut även då det förvarats blött i släden.

BEWE ankaret är mycket välgjort och i princip alla vassa kanter är tillslipade. Med andra ord har det en mycket finare finish än Oinakkas mer råa ankare. Det gör att man kan kasta ner det i släden utan att riskera att ömtåliga delar av packningen slits sönder. Man behöver bara hålla koll på de två spetsarna.

Söker du ett extra ankare till din släde så är just detta BEWE ankare någonting jag varmt rekommenderar. Det är tillräckligt bra för att användas i fronten, smidigt att packa undan och duger mycket bra som reservankare. Söker du däremot ett ankare för körning så är Oinakkas snöankare fortfarande mitt självklara val. Främst för att det faktiskt är lättare att få att sitta bra. Det är lättare att få ner lite djupare i snön och det ligger bättre runt träd och stolpar än BEWEs som inte heller är ett dåligt ankare.

Bewe_snöankare_2
Konstruktionen är bra för hårdare snö och funkar inte lika bra i lös sockersnö.

Bewe_snöankare_3
Det lilla ankaret tillfixat med ankarlina och lyftögla. Den extra karbinen sitter alltid i detta så att det blir lätt att använda i fronten eller där man behöver det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *