Kalla januaridagar

Kalla januaridagar

Kalla_januaridagar_2
Uschi och Atlas leder Sarahs 6-spann.
Nylandad hemma efter två dagar ute med hundar och Sarah och Iia. Vi har haft norrsken, -33C, älgmöten, tältnatt, ett par lägereldar, trevliga samtal och en del hundkörning.

När det gäller älgarna så hade vi tre älgar som jag inte var riktigt säkra på om de skulle dra eller stanna. De är nu några veckor då älgarna blir allt tryggare och vi får skrika och tjoa för att få dem av spåret. Det händer ju varje år att vi har någon lite närmare kontakt med dessa stora djur. De ploppar upp på spåret mellan spannet och en vallande border collie eller som när jag körde på en med skotern förra året. Adrenalinfyllda och spännande möten helt enkelt som vi gärna är utan.

Detta med att färdas och leva där ute. Att få vakna i ett tält eller i en stuga. Att få färdas igenom våra ödemarker som vi fortfarande har här i norr. Hundspann, kanot vandrandes eller skidrandes. Att få leva på luffen borde alla någon gång få möjlighet att testa. Nu var vi ute två dagar. Egentligen så är det först efter ca tre dagar jag börjar se hur folk trappar ned på riktigt. Det norrländska lugnet infinner sig. Lugnet som man får av att vara nära naturen och beroende av naturen.

Kalla_januaridagar_1
Ett snötyngt skogslandskap där solen äntligen börjar synas över horisonten.

Kalla_januaridagar_3
Sarah som före turen hade problem med ’kylan’ i skåne. Vi snackar då +6C. Här arbetar hon barhänt med kameran och tempen pekar på -30C. Det är skillnad på kyla och kyla!

2 svar på ”Kalla januaridagar

  1. Inget blir så kallt som en sydsvensk vinter när regnet piskar i ansiktet och solen är borta i 4 månader. Då spelar det ingen roll vad termometern visar för snötyngda granar och solsken det värmer upp själen oavsett vad det står på termometern.

    Ha det gött !

    Mvh / Johannes

  2. Matti, försök då förstå hur fruktansvärd kylan är nere i Skåne!! 😉
    Det är tur vi inte har -30 gr 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *