Hundspann i Jokkmokksskogarna

Hundspann i Jokkmokksskogarna

Hundspannsdagar_Jokkmokksskogarna_1
Joel och hundarna är redo för en etapp till.
Solbergets Vildmarksby är en av våra kollegor här i norr. Deras koncept är en fin lite gård mitt i Lapplands djupa skogar. Hit söker sig folk för att få en paus från dagens samhälle. Här finns inte rinnande vatten eller elektricitet. Här får man elda i bastun om man vill tvätta sig och utedass är det enda alternativet. Denna lilla anläggning är välbesökt och vissa veckor är fullbokade flera år framåt.

Denna tur hade jag med mig ett gäng gäster från just Solbergets Vildmarksby. Vi har för vanlighetens skull kört hundspann, eldat, grillat, bott i kamintält och löst världens alla problem runt den sprakande elden medan te och kaffepannor har tömts. Med andra ord några helt vanliga dagar i Jokkmokksskogarna med trevliga gäster.

När jag nu gör en snabb överslagsräkning så har jag nu snart tillbringat ca 20 dagar ute på tur denna vinter. Då räknas inte dagsturerna in utan endast de turer där jag har övernattat i tält och stugor. Om jag skall räkna antalet dagar som jag kört hundspann så är det lättare att räkna de få dagar som jag inte har stått på släden. Precis så som livet för en hundspannsförare skall vara!

Hundspannsdagar_Jokkmokksskogarna_2
Working Husky Xalo.

Hundspannsdagar_Jokkmokksskogarna_3
Bara några kilometer från vår kennel. Vackert…

Hundspannsdagar_Jokkmokksskogarna_4
Framme vid tältcampen skall hundarna tas om hand. Slädhundar behöver klappas, selas av, klappas igen och pysslas om lite.

Ett svar på ”Hundspann i Jokkmokksskogarna

  1. Det låter så kul, så spännande!
    Har nys haft mitt första upplevelse med hund och släda; min hund och pulkan…
    Ganska små och amatöristiskt, men så roligt!
    Jag börja förstå varför folk har hundspann….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *