Neos Adventurer testades

Neos Adventurer testades

Neos_adventurer_1
Neos Adventurer.
Neos Adventurer är en överdragssko liknande Neos Navigator som jag skrivit om tidigare. Adventurer är en lättare och tunnare överdragssko som jag fyller med diverse innerskor av ylle. Jag har dessutom extrautrustade dem med en tjock innersula från Neos.

Neos Adventurer har den stora fördelen att den är mycket lätt. Det är denna sko i kombination med en sorel/kamikinnersko som jag brukar mestadels under hundspannstävlingar och på turer då jag vet att jag måste springa och jobba mycket. Den är mjuk och skön i sulan men samtidigt så ger den ingen direkt stabilitet som en riktig känga kan ge. En mjuk sula gör att foten får jobba med och man får en naturlig blodcirkulation som hjälper till att hålla varma fötter. Slitstyrkan på dessa är inte den bästa utan i bästa fall håller de nog två säsonger om man brukar dem mycket.

Mina Neos Adventurer använder jag vid temperaturer ned mot -20C. Blir det kallare så föredrar jag de varmare Navigator. En klar nackdel med dessa är det täta yttertyget. Det är ofrånkomligt att man får kondens i ytterskon. Dessa blir rejält blöta på insidan av yttertyget. Nu är de lätta att torka men det vållar ändå en del problem när man ligger ute på längre tältturer. Skorna måste dras isär och torkas varje natt.

Fördelarna med Neos Adventurer är följande. De väger mycket lite och lämpar sig därför ypperligt som lägersko eller vid tävling. De har ingen isolering som kan suga åt sig fukt utan de torkas lätt. De är mycket sköna ned till -20C. Priset är attraktivt. Smidiga och mycket enkla att ta på och av.

Nackdelarna med Neos Adventurer. De blir ofrånkomligt kondens inuti dem. Slitstyrkan kan inte jämföras med ex en läder/gummikänga från Jörn eller Lundhags. Om man gillar skodon som ger stabilitet är detta inget för dig.

Jag rekommenderar trotts de nackdelar som jag nämnt dessa mycket varmt! Jag har i dagsläget ingenting som slår mina två olika Neosar vad gäller vikt, smidighet i förhållande till den värme de ger. Priset för Adventurer (Åkes Fritid i Vilhemina 17/12-2014) är dessutom mycket överkomligt med sina 790kr.

Andra vinterskor som vi har testat och kommer att testa:
Grub’s Neoprenstövel
Neos Navigator
Jörn vinterkänga

Neos_adventurer_3
Bra, sköna och hyfsat greppvänliga sulor.

Neos_adventurer_2
Här är mina Neos Adventurer utrustade med en innersko från Kamik,

3 svar på ”Neos Adventurer testades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *