Grub’s neoprenstövlar hårdtestade

Grub’s neoprenstövlar hårdtestade

Grubs_neoprenstövlar_1
Grub’s Snowline 12.0.
Grub’s Snowline 12.0 heter en neoprenstövel som jag använt flitigt under det senaste året. Stöveln är lätt att hoppa i och ur samt tillräckligt varm för normala vinterdagar. Det har gjort att den har blivit min favorit under höst, vinter och vår när det gäller hundgårdsarbete.

Neoprenstöveln är helt vattentät. Jag har plumsat runt en hel del i bäckar och blötmarker. Inget vatten ännu inte kommit in utifrån. Däremot så bildas det en del kondens inuti stöveln. Skotork, golvvärme eller en annan varm plats är ett måste efter en dags användning. Annars kommer de att bli sunkigt våta efter någon dags användning.

Som vandringsstövel är detta inget jag rekommenderar. Den är inte byggd för längre vandringar med tung packning. För kanoting, gårdsarbete, jakt, hundträning osv. är den ett riktigt bra val. Vibramsulan på denna stövel ger ett helt okej grepp för mitt lite enklare användningsområde. När jag tar en titt på stöveln så efter ett års hård användning så är den ännu helt oskadad. Den tycks alltså även vara rätt så slitstark.

Förra vintern använde jag denna stövel mycket mer än jag tänkt då jag gjorde inköpet. Denna Grub’s stövel har ett 12mm tjockt neoprenskaft. På marknaden hittar man både tjockare och tunnare. Med två yllesockar i min stövel så klarade ner under -15C utan minsta problem. Vid lägre temperaturer än så, vill jag däremot ha mer vinteranpassad fotbeklädnad.

Neoprenstövlar är helt klart någonting som jag kan rekommendera. Exakt vilket märke och modell du väljer är upp till dig. Jag har hört många nöjda användare av olika märken. Själv köpte jag mina Grub’s Snowline 12.0 på Kvikk i Jokkmokk för närmare en tusenlapp.

Andra vinterskor som vi har testat och kommer att testa:
Neos Adventurer
Neos Navigator
Jörn vinterkänga

Grubs_neoprenstövlar_3
Tjocka varma och vattentäta neoprenskaft.

Grubs_neoprenstövlar_2
Slitstark vibramsula med helt okej grepp.

2 svar på ”Grub’s neoprenstövlar hårdtestade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *