En bransch med galen tillväxt

En bransch med galen tillväxt

Hillebergtält_interiör
Hotell Hilleberg är boende med klass!
När jag bläddrar lite i kalendern inför den kommande vintern så ser det redan nu ut att bli massor av jobb i vinter. Vi har platser kvar på flera av veckoturerna men bokningsläget ser bättre ut igen. Just det, igen för det tycks bara växa och växa för varje år.

Våra turer kan man dela upp i tre grupper. Korta turer, övernattningsturer samt expeditionsturer.
Korta hundspannsturer sträcker sig från en timme upp till heldagsturer. Här är de i särklass vanligaste tre timmarsturerna med ett fikastopp.
Övernattningsturerna ser jag som de turer vi kör från kenneln i skogslandet väster om Jokkmokk. Dessa turer sträcker sig över två till fyra dagar med hundspann. Vi bor i stugor men även någon natt i kamintält.
Expeditionsturerna går oftast uppe i fjällterräng och sträcker sig över längre distanser. Vår första expeditionstur börjar i slutet av februari och sedan kör vi minst hela april ut. Under dessa turer är vi helt osupportade och slädarna är tungt lastade med allt vi behöver för veckan vi skall befinna oss ute. På dessa turer tar vi max fyra gäster.

Trotts detta lär jag knappast bli miljonär. Det är dessutom långt ifrån mitt mål. Däremot så kommer jag att få uppleva ännu en säsong med härlig hundspannskörning. Massor av tid ute med hundar och trevligt folk. Massor av nätter i tält och olika stugor. Flera veckor på färd runt omkring i nordlandet här ovanför Polcirkeln. Livet fortsätter att leverera!

2 svar på ”En bransch med galen tillväxt

  1. Man kan vara miljonär i upplevelser ! Något som är betydligt viktigare än pengar.

    Mest minnen från upplevelser när han dör vinner 😉

    Mvh / Johannes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *