Torparromantik med sinad vattenbrunn

Torparromantik med sinad vattenbrunn

Vattenbrist_på_torpet_3
Den lilla stugan vid den lilla sjön strax utanför Jokkmokk. Bilden är tagen tidigare i höst innan snön kom.
Torparlivet är oftast riktigt trevligt. Man kan poppa musik 24 timmar /dygn eller parkera bilen hur man vill. Man äger sitt eget liv helt och hållet. Inga som behöver bry sig om att vi inte klipper gräset eller vad det nu kan vara.

Inatt hade jag duschat klart klockan 02.30 efter middag och ett sent träningspass med hundarna. Då började vattenpumpen att låta skumt. Mycket riktigt så var brunnen tom. Grundvattnet är extremt lågt i år så det borde ju inte varit helt svårt att räkna ut. Bara att stänga pumpen och varmvattenberedaren. Sedan sova. Dröma om ett lägenhetsliv med vaktmästare som fixar allt.

Idag har halva dagen gått till att fixa vatten till hundarna från sjön. Köpa en ny vattenpump då den gamla var trasig. Dra elkablar och vattenslangar som inte ska hinna frysa. Så nu tuffar iallafall pumpen och vår brunn fylls åter med vatten från sjön. Ordningen i det romantiska torparlivet är återställd och kvar på göra listan står att köra två hundspann. Blir en sen natt till verkar det som…

Vattenbrist_på_torpet_2
50 meter frusen vattenslang skall tinas och varmgarage saknas…

Vattenbrist_på_torpet_1
Det finns klara fördelar med att bo nära en sjö…

Ett svar på ”Torparromantik med sinad vattenbrunn

  1. Ni bor utan tvekan strategiskt nära vatten. Med mer än trettio huskies i träning så går det åt några liter… Har prövat dunkvarianten när kvicksilvret kröp ner och allt frös. Men det var prima träning för mig och hundarna. Din lösning gör en avundsjuk. Men tur i eländet för er och alla huskies.
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *