Multitången Gerber Suspension testad

Multitången Gerber Suspension testad

Gerber_multitool_2
Gerber Suspension.
Multitången Gerber Suspension kan vi nog säga att vi verkligen har hårdtestat! Både Stina och jag har haft en varsin sådan tång som hängt med på turer både i skog och fjäll under de senaste 5-7 åren. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag köpte den så det säger ju en hel del.

Gerber Suspesion är en 255 gram tung tång med lite fällverktyg, mycket likt de flesta andra multiverktygen på marknaden. Den ligger skönt i handen och är dessutom snygg att titta på. Priset är dessutom överkomligt.

Kniven som sitter på är ingen superkniv. Den måste för det första slipas om redan från början för att man skall få det bettet i eggen som man önskar av en kniv. Inte heller det är något speciellt för de flesta knivar som man köper idag. Däremot så är den lite svår att få riktigt vass. Denna kniv får man nog se som en reservkniv helt enkelt. I min friluftsutrustning ingår det alltid en riktig slid- eller fällkniv. En positiv överraskning är däremot den sågtandade kniven. Den är en riktig höjdare när man skall kapa rep och snören.

Sax och lite olika skruvmejslar hittar man också bland fällverktygen. De är spärrbara så man kan arbeta hyfsat bra med dem. Man kan aldrig jämför dessa med exempelvis en lös, riktig skruvmejsel. Hur som helst så har dessa hållit förvånansvärt bra. Konservöppnaren är nog den del som jag komiskt nog har haft absolut flest nyttotillfällen för.

Tången är ganska funktionell och bra så länge den håller. Den saknar dock vridstyvhet och skevar därför mycket lätt. Jag har under årens lopp haft två haverier där tången helt enkelt har gått av. Då är i och för sig våra tänger ganska mycket använda. Gerber utlovar livstids garanti och de har varit mycket tillmötesgående måste jag säga. Nya tänger har levererats men det hjälper ju inte för stunden när man behöver en tång. Man får helt enkelt använda tången lite försiktigt och då funkar den, eller köpa en med bättre kvalité.

Ska man då köpa Gerber Suspension? Frågan är hur mycket pengar är du villig att lägga på ett multiverktyg? Betala mer och kvalitén kommer troligast att bli bättre. Gerber Suspension får du för ca 350 kr vilket måste anses som ganska lågt pris. Undersök dock marknaden innan du köper ett multiverktyg. Till exempel så har Leatherman flera intressanta tänger både prismässigt och viktmässigt.

Gerber_multitool_3
Hopfälld är den liten och smidig som de flesta multitänger är. Dessutom är denna Gerbern ganska snygg.

Gerber_multitool_4
Knivar, lite olika skruvmejslar, en liten värdelös såg, sax och en värdefull konservöppnare. Det ryms ett och annat i denna tång. Även det inget annorlunda än de flesta mutitänger på marknaden.

Gerber_multitool_5
Gerbern har en ganska bra låsmekanism för verktygen.

Gerber_multitool_1
När man står på fjället och behöver verktyg värdesätter jag kvalitén högre än priset. Mitt nästa multiverktyg blir inte en Gerber Suspension.

Ett svar på ”Multitången Gerber Suspension testad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *