Marmot Backcountry 30, Ryggsäck testad

Marmot Backcountry 30, Ryggsäck testad

Marmot_backcountry_ryggsäck_2
Marmot Backcountry 30. Här är den inte fullpackad.
Marmot Backcountry 30 är en mindre ryggsäck som jag just införskaffat. Egentligen så är det en skidåkningsryggsäck med fästen för spadar, snowboard, skidor, hjälm och till och med en fleecefodrad ficka för googels. Med andra ord en massa lull lull som man kanske inte behöver. Ryggsäcken var på kraftig rea hos Addnature så därför införskaffades den för några hundralappar.

Ryggsäcken är ganska tung om man jämför med andra 30 litersryggsäckar. Det som skiljer är att Marmots Backcountry har en stabil ram och backsida. Den sitter riktigt stadigt och skönt på ryggen. Sömmar, blixtlås, remmar, knäppen och alla andra detaljer känns mycket gedigna. Det intressanta är att Marmot ger livstids garanti på denna säck. I sin marknadsföring så menar de att de tar ett hållbarhetsansvar i världen med sin slogan ’Marmot for life’. En riktning som påminner Patagonias imagebyggande.

Marmotryggsäcken kommer jag att använda som kamerasäck. Den har nämligen den stora fördelen att den öppnas från ryggen. Då lägger man den med baksidan ner i snön. Man kan låta säcken sitta kvar runt midjan och vrida fram den och komma åt utrustningen utan att släppa ner säcken på marken. Oftast tycker jag att de vanliga kameraväskorna inte sitter lika skönt på ryggen. Dessutom så behöver man oftast inte all vaddering runt kamerorna då man skall vandra. Man har mer nytta av lite plats för regnkläder och fikaprylar.

Denna ryggsäck är helt klart prisvärd på rea. Jag skulle nog hellre valt en annan modell eller märke om det hade varit normalpris. Jag har ännu inte hårddtestat ryggsäcken så jag kan inte yttra mig vad gäller slitstyrkan och hållbarheten ännu. Håll koll på de olika webbutikernas utförsälningsavdelningar och butikers utförsäljningar. Man kan verkligen göra fynd emellanåt.

Marmot_backcountry_ryggsäck_3
Ryggsäcken öppnas från ryggen. Det gör att man alltid har en ren och torrr ryggplatta.

Marmot_backcountry_ryggsäck_4
Det ser ut som att alla detaljer är gedigna.

Marmot_backcountry_ryggsäck_5
Småfickor, spännremmar, förberedd för en camelback vätskesystem och massa annat som passar bra för en fotograf eller fiskare.

Marmot_backcountry_ryggsäck_1
Smidigt att kunna plocka i packningen utan att ta av sig ryggsäcken.

2 svar på ”Marmot Backcountry 30, Ryggsäck testad

 1. Hehe – Ser att också du påverkats av varumärkespåverkan. Inte ryggsäcken. Men en ficka för ”googles”!?? Nog för att Google finns snart sagt överallt. Men att man skulle inreda speciella fickor på en ryggsäck …. Nä – jag tror inte det behövs.

  Du menar förstås ett par skidglasögon. Och det heter inte riktigt sådär. 😉

  1. Ja…skidglasögonsfickan är kanske onödig för mig men inte för en skidåkare. EN kameraryggsäck kostar betydligt mer och har smalare användningsområde. Nu fanns denna på outlet och då får den gärna ha den fickan. Den är kanon att droppa kameror och objektiv i. Mjukt och bra. Däremot så blir det ju mindre lyckat den dagen fleecen blir våt…

   Men som sagt outlet har sina fördelar och sina nackdelar.
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *