La Cross gummistövel hårdtestad

La Cross gummistövel hårdtestad

La_cross_gummistövel_1
La Cross Women´s Alphaburly Sport Estate

La Cross Women´s Alphaburly Sport Estate gummistövel är nu hårdtestat av Stina. Det är en lite dyrare gummistövel som är byggd för vandringsturer. Stina köpte sitt första par av denna La Cross stövel 2009 och nu är den något torrsprucken och utsliten. Inte torrsprucken i gummit utan det är mer limningarna som släppt. Billigare stövlar spricker i gummit i böjzonerna.

Denna stövel har använts för fisketurer, vandringar, kanotturer, hundgårdsarbete hundträning och vanliga promenader. Med tanke på hur mycket vi använder våra stövlar så måste man säga att trots att den är utsliten så får den godkänt.

När man köper en gummistövel för vandring skall man undvika de billigaste modellerna. Lägg några hundralappar extra och du får en skön och användbar sko. De som har dåliga upplevelser av gummistövlar har det oftast tillsammans med billiga enkla modeller.

Denna Alphaburly Estatestövel har ett neoprenfoder på insidan. Enligt Stina så har hon aldrig känt sig fuktig inuti stöveln utan den har alltid varit komfortabel. Sulan är uppbyggd mer som en vandringskänga och erbjuder stabilitet och stadga för foten mer som än vandringskänga. Den kan inte alls jämföras med billigare stövlar.

La Cross stöveln får utan tvekan godkänt av Stina. Sitt första par köpte hon lokalt. Nu har hon köpt ett par nya likadana men från nätet då de inte längre fanns här i byn.

La_cross_gummistövel_2
En robust och välbyggd sula som ger stabilitet och tål slitage.

La_cross_gummistövel_3
Den äldre stöveln har något längre skaft.

La_cross_gummistövel_4
Efter fem år så tar stöveln in vatten. Men det är fem tuffa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *