Fjällvandringsbilder

Fjällvandringsbilder

Fjällvandringsbilder_3
Vi gör basläger för att slippa packningen.
Här kommer lite fler bilder från fjällvandringen med UISS. Än en gång har jag gjort en tur i området runt Vallevare. Just det området dit jag kom 1991 när jag läste på Ekologilinjen i Jokkmokk. Det var min livs första fjällvandring i Lappland. Vi var en hel skolklass som leddes av vår fantastiske lärare Kjell Hedmark.

Under åren som har gått har jag sedan vandrat uppför Prinskullen både privat och med grupper. Det har varit dagsturer och uppemot hela veckor. Mestadels turer med två övernattningar. Jag skulle nog uppskatta det till runt 30-60 nätter där uppe på fjällheden. Trotts det så kan jag än idag inte säga att jag sett allt. Nu under den senaste turen tyckte jag åter att det var vackrare än någonsin. Så är det i princip varje år.

Studenterna är en kul grupp. Fulla av energi. En del är friluftsvana och andra inte. De kommer från hela världen och i princip alla gillar vidderna. Vidderna där människan ännu inte hunnit exploatera sönder naturen. Vidder som få människor idag får se och uppleva.

Fjällvandringsbilder_2
Ljsuspelet upphör aldrig att fascinera.

Fjällvandringsbilder_5
Purpurbräcka.

Fjällvandringsbilder_4
En lägereld blir en given samlingspunkt.

Fjällvandringsbilder_1
Snö måste upplevas.

Fjällvandringsbilder_6
Jag brukar aldrig få lust att gå och lägga mig. De ljusa sommarnätterna, det spelande ljuset och den nattetid så friska luften. Temuggarna brukar bli några stycken.

Ett svar på ”Fjällvandringsbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *