Tältblogg och fjällsommar

Tältblogg och fjällsommar

image
Mitt lilla krypin. Litet, stormsäkert, halvlätt och mysigt.

Fjällsommaren är utan tvekan här.  Imorse vaknade jag vid femtiden av att solen gassade och gjorde mitt lilla tält olidligt varmt. Utanför  väntade en mindre flock med myggor. Vindstilla och varmt. Egentligen så är inte Juli den bästa perioden för att fjällvandra. Från augusti blir det bättre. Då är iallafall nätterna mörka och svala.

Jag ska inte klaga. Vi har haft en fantastisk dag med en topptur upp på Vallespiken. Vi har gått över stora snöfall, svalkats av vinden och haft det i princip helt myggfritt. Två långa fikapauser med te och kaffe. Med på turen är 18 pigga studenter från UISS. De läser svenska under sommaren via Uppsala universitet.

Detta inlägg är från mobilen. Alla bilder är med mobilkameran och jag imponeras över appen som är mitt bloggverktyg. Telefonen är en för mig ny Samsung Galaxy S5. Den ska vara vattentät osv men jag vet inte om jag tror på det. Däremot så har den grym batteritid om man sätter den i superlågenergisparläge.  Mattisblogg är gjord i WordPress vilket är grymt bra. Själv så tycker jag att det är ganska kul med tekniken. Nu kan jag alltså ligga i tältet och uppdatera internet! När jag började fjällvandra som barn hade man inte ens mobiltelefoner. Vad är egentligen bäst?

image
Flippa blir utan tvekan ganska mör efter en dag på fjället.
image
Tältcampen där vi ska bo två nätter. Denna bild är tagen med mobilens panoramaverktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *