Crossing Lapland 2014

Crossing Lapland 2014

Crossing_lapland_4
Fjällederna ovan trädgränsen kan vara väderutsatta. Denna gång fick vi lite dimma och låga moln.
Har landat i Saltoluokta efter en veckotur från Jokkmokks skogar upp till Saltoluoktas fjälltrakter. Denna tur kan verkligen rekommenderas. Fina urskogar och mäktiga fjäll.

Vi har haft en vecka som började med värme och tögrader. Folk pratade om blöta sjöar med mycket vatten och i princip ofarbara sträckor. Tar man bara dagarna som de kommer så brukar det gå bra. Tempen har droppat och spåren hårdnat. Vi har kommit oss fram utan större problem.

Efter vägen har vi besökt två av fjällvärldens bättre restauranger. Årrenjarka fjällby som drivs av familjen Manberg samt Saltoluokta fjällstation. Två höjdare att rekommendera. Gästerna som kommit från Tyskland och Australien har även de bidragit till att göra denna vecka riktigt trevlig. Det är verkligen intressant med mötena med människor från när och fjärran.

Crossing_lapland_1
In to the white…

Crossing_lapland_2
Östsidan av Tjakkeli. Ett vackert fjäll i Rapadalens mynning.

Crossing_lapland_3
Working Husky Xara.

Ett svar på ”Crossing Lapland 2014

  1. Det är med lättnad att kunna läsa att ni är åter i Jokkmokksfjällen igen tillsammans med era fantastiska sibbar efter utflykterna söderut. Rutten du just kört är super för både hundspann, gummimattans vänner och hugade skidåkare, som inte tycker om att trängas.
    Den goda maten förhöjer dessutom upplevelsen.
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *