Hundspannssäsongen är igång

Hundspannssäsongen är igång

Hundspannstur_övernattning_1
Åter i vårt rätta element, hundarna och jag…
Hundspannssäsongen är nu igång. Vi har kört den första övernattningsturen. Denna gång var det två Australienare som hade bokat årets första körning. Vi har kört hundspann, grillat fläsk, eldat, snackat om allt från politik till natur och livet i allmänhet. Det är alltid intressant att få höra hur saker fungerar på andra sidan jorden. Ofta känner jag mig så privilegierad att få jobba med detta. Möta människor och byta erfarenheter. Ofta får man höra att kunden alltid har rätt och prata aldrig politik med dina kunder. Så fel detta är. Man kan prata om i princip allt bara man gör det med respekt för varandras åsikter.

Att åter få stå på en släde bakom ett hundspann är bara underbart. Känna kraften från hundarna. Jobba lite för att hålla släden på rätt kurs i kurvor och i den såhär års lite knölig terrängen. Uppförsbackarna är också härliga när man får springa på lite själv för att assistera hundarna. Nu vill jag bar ut igen och köra längre och större spann. Färdas in i de Lappländska markerna.

Hundspannstur_övernattning_3
Många sjöar är riktigt bra i år att färdas efter. Lite snö och hyfsat säkra isar. Med gäster färdas vi förstås bara bara där vi har koll på issäkerheten.

Hundspannstur_övernattning_2
Tältcampen, månsken, några stjärnor och lite norrsken.

Hundspannstur_övernattning_4
Novemberljuset är fint att jobba med när man fotograferar.

5 svar på ”Hundspannssäsongen är igång

 1. Så fina bilder och så härligt det ser ut med hundkörningen!
  Minns de fina turerna vi gjorde i Jämtlandsfjällen.
  Men nu har vi 30-gradiga dagar med bad i hav och pool, fina utflykter med motorcykel
  ,god mat och sköna strandpromenader, lässtunder i vilstol på balkongen.
  Roligt att man fått vara med om de olika livsstilarna.
  Som man längtade efter snön en gång i tiden och sorgen vi kände i april/maj när snön smälte och man måste ställa in skidor och slädar. Och nu vill vi inte ha snö och kyla längre. Ha det så bra i vinter!

  1. Det låter lite som en gammal cowboy som sökt upp lugnet i ett varmare land!
   🙂
   Hoppas ni har det bra. Vi ses nästa sommar när i är tillbaks här i norr. Läs och njut av livet!

 2. Riktigt fina bilder du fått till där! I Helsingfors har vintern inte riktigt kommit än, men det blir snart upp till sälen för att sätta igång skidsäsongen åtminstone!

  1. Ja…nu är det väll två år sedan du va här på praktik? Kommer fortfarande ihåg tältkåtan som hade kollapsat under en av våra turer.
   🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *