FN, Madde och Obama

FN, Madde och Obama

Kamp_Gallok_1
I bildens bakgrund ser vi fredliga demonstranter. Bilden är från Gállok den 4/9 2013. Första gången som polisen uppträdde med hyffs.
FN (Förenta Nationerna) värnar bland annat om de mänskliga rättigheterna. Under onsdagen påpekade FN’s avdelning för rasdiskriminering för Sverige att man ska fundera på detta med regeringens mineralpolitik. Denna politik strider alltså mot FN:s konventioner och rasdiskrimineringskommittén rekommenderar därför att Sverige ändrar sin lagstiftning.

På radion hörde jag idag Obamas tal till Sverige då han sa ungefär följande. ’Sverige och USA är ju lite i samma situation. Vi värnar båda om de mänskliga rättigheterna och den biologisk mångfalden.’ Då funderar ju jag hur tänkte han nu? Fast framför allt undrar jag om Annie Lööf ens fattade?

Vad tror ni detta besöket har kostat för svenska staten? Avspärrat stora delar av Stockholm. Poliser och specialpoliser och allt möjligt. Vad blir den totala samhällskostnaden? Järnmalmen i Gállok är uppskattad till 500 miljarder och vi får 0,2% tillbaks. 1 miljard blir det. Tror ni det tänkta Gállok täckte Obamas besök? Tror ni att det täcker besöket när man först dragit av det bidrag man skall lämna till uppbyggnaden av infrastruktur? Vad tror ni Sveriges goodwill förlust, i kroner och ören, blir nu när FN påpekar att Sverige inte följer FN’s direktiv? Måste vi öppna en lite gruva till kanske för att täcka detta?

MEN Madde ska få barn!!! Fattar ni? Madde e ju gravid och det är ju helt fantastiskt! En liten prinsessavkomma är på väg. Nu har ju vi folket fått ett glädjeämne, ett litet prinsessbarn på väg! En ny människa som skall leva på denna planet, eller rättare sagt det som eventuellt blir kvar av denna planet.

Tycker ni att jag är samhällskritisk? Nej o nej! Inte för en stund alltså. Detta är vårt Sverige som är så fantastiskt rättvist och som tar hand om varje medborgare på det sätt som just den förtjänar. Vårt solidariska välfärds Sverige!

Kamp_gallok_2
En del av Jokkmokk. Europas sista vildmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *