Manifestation i Gállok

Manifestation i Gállok

Gränslös_solidaritet
Gallok, Kallak augusti 2013, © anna öhlund photography 2013
Under Lördagen 24/8 klockan 12.00 bjuder samebyarna in alla engagerade personer att samlas i Gállok. Detta för att visa att vi stödjer kampen mot gruvetableringar i Sabme!

Min uppmaning till er alla: åk dit! Blir vi tillräkligt många så kan detta bli historiskt. Ni vill väl vara med och bidra på riktigt. Styrkekrama via Facebook räcker inte längre. Nu behövs riktiga människor på plats. Gállok here we come!

Under söndagen är det boksläpp: Smutsiga miljarder –den svenska gruvboomens baksida är en reportagebok som snabbt har blivit en ’snackis’

Samma helg pågår dessutom Jokkmokks höstmarknad med allt vad det innebär. Musik, försäljning dans och en del mer. Som ni ser. Det är i Jokkmokk saker händer!

3 svar på ”Manifestation i Gállok

  1. Det borde ju gå att i nästa val rösta bort de politiker som tycker att några års gruvdrift för utländska gruvbolag är mera värt än vår svenska natur…
    Jag blir illamående bara jag tänker på eländet! Hoppas så många som bara är möjligt dyker upp!

  2. Lycka till!!! Jag jobbar och är dessutom i andra ändan av landet och kan inte vara där, men jag har satt in pengar för att stödja aktivistlägret.

    /Elin som har åkt hundspannsturer med dig några gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *