Med kanot längs Luleälven

Med kanot längs Luleälven

Luleälvsboken_paddling_1
Med kanot längs Luleälvens dalgång.
Under några dagar har jag färdats på lite olika ställen längs Luleälven. Med mig hade jag två skribenter och en fotograf. Vi har besökt Pärlälven som ännu är outbyggd, vi har eldat, vi har tältat, vi har samtalat och filosoferat. Sett Pärluggla. Lyssnat på Storlommen. Lappland kan verkligen vara ett paradis.

Vi har träffat härliga människor och pratat om vattenkraftsepoken. Människor som har Luleälven som försörjning eller rekreationsområde. Vi har besökt demonstranterna vid Kallak. Just möten mellan människor på såna här resor är alltid intressant. Det berikar en besökares upplevelse.

Efter förra veckans arbete med gruvprotester så behövde jag komma ut. Personligen så känner jag mig nyladdad. Stina har tillsammans med Christian och Saltoluoktas personal varit värdar för 26 advokater. Även hon kom hem nyladdad. Nyladdad med intryck och naturupplevelser.

Under helgen samlades det 500 personer ute på Kallak. 500 personer som inte önskar en gruva. Det känns som att allt fler ser nackdelarna med en gruva här på vår bakgård.

Luleälvsboken-paddling_2
Kanoterna klyver en spegelblank vattenyta och man får en känsla av att flyga.

Luleälvsboken-paddling_4
Stora sjöar, deltaland, öar, älvar. Luleälvens dalgång bjuder på fin paddling!

Luleälvsboken_paddling_3
Man får vara tacksam för att Pärlälven ännu får flöda fritt.

Luleälvsboken_paddling_5
Klassisk solnedgång. Aldrig fel.

Ett svar på ”Med kanot längs Luleälven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *