Jack Wolfskin i Lappland nu i tryck

Jack Wolfskin i Lappland nu i tryck

Jack_wolfskin
Jack Wolfskin på sluttningarna ovanför Saltoluokta fjällstation.
Förra hösten jobbade vi två veckor med outdoorföretaget Jack Wolfskin. De kontaktade oss och behövde olika locations i skandinavisk fjällmiljö. Massor av mail, bilder, beskrivningar av miljöer och situationer bollades fram och tillbaks. Slutligen hittade vi ett upplägg som vi trodde skulle kunna komma att fungera.

Fotograf, modeller, producent och massor av lådor med kläder, tält, ryggsäckar, sovsäckar och ja allt möjligt kom till Lappland. Närmare bestämt 19 stora låder. Två trevliga och intensiva veckor avverkades i ett raskt tempo. I våras kom resultatet. Bilder, film och texter med Jack Wolfskinprodukter kom ut i kataloger, på webben osv. Det känns bra att Skandinavien som outdoorområde lyfts i tyskland. Men även bra för dem då de fick sina produkter i en fantastisk miljö!

Ni hittar bilderna från Swedish Lapland på sidorna 38-87 i Jack Wolfskins katalog här on-line. De valde Jokkmokksområdet bland annat för den image som vi har av att vara ett vildmarksområde. En resurs vi verkligen skall vara stolta för här i kommunen.

Vad tycker då jag om Jack Wolfskin produkterna? Ärligt vill ni veta förståss. Jag är absolut inte köpt av dem annat än att hitta platser för fotografering. Precis som alla andra utrustningsföretag så har de produkter jag gillar skarpt men även produkter som jag inte ens tycker borde få finnas på marknaden. Man måste kolla på produkt för produkt. Men jag använder idag en ryggsäck från Jack Wolfskin Atlas 2 som är 10 år gammal. Den är grymt bra (test kommer senare i sommar)! Men deras nyare säckarna är utrustade med allt för mycket krimskrams så de tycker jag blir på tok för tunga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *