Wilderness First Responder 2013

Wilderness First Responder 2013

Wilderness_first_responder_3
Volker med ett ben fixat för transport.
Under helgen som var gick jag en Wilderness First Aid utbildning på Saltoluokta fjällstation. Utbildningen arrangerades tillsammans med Crossing Latitudes och är en del av NOLS utbildningar. Hur som helst så var det en givande utbildning.

Wilderness First Responder är den två veckor långa utbildning som jag tog hösten 2010. Efter den är man certifierad Wilderness First Responder. Nu krävdes det en återcertifiering vilket jag lyckades klara. Ett teoretiskt prov samt en praktisk test där man skall lösa en patients problem. Något stolt kan jag nu fortsätta att kalla mig Wilderness First Responder. Samma utbildning som krävs av fjällräddare, brandkårspersonal m.m. i USA. Med andra ord en internationell utbildning och certifiering.

Dessa sjukvårdsutbildningar är roliga att vara på. Lena som håller i utbildningarna brukar se till att man får sig ett och annat skratt. Dessutom så bestod gruppen av bra och trevligt folk med liknande intressen. Man får givetvis skärpa till sig för att fixa övningarna. Spikar i händerna, allergiska reaktioner, andningsproblem, brutna ben och armar, nack- och ryggskador och allt detta i en salig blandning. Givetvis utsågs Volker och jag till hypotermioffer. Dvs vi fick hoppa ner i en fjällbäck med kläderna och sedan räddade och upptinade. Så nu slipper jag midsommartvätta mig!

Wilderness_first_responder_1
Little-Ann och jag fann varandra direkt efter HLR delen av utbildningen…

Wilderness_first_aid_2
Behandlar man mentala åkommor före skärsår? Volker in action som patient!

Wilderness_first_responder_4
En spik i handen kan ju upplevas som ett problem.
Foto: Lena, Crossing Latitudes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *