Blixtföre och pigga hundar

Blixtföre och pigga hundar

Hundspannskurs_saltoluokta_3
Ross kyler och rumlar runt på den hårda skaren.

Idag har vi bjudits på blixtföre hela dagen. Knallhård skare som bär hundar och slädar i princip överallt. Vi har kryssat lite kors och tvärs. Njutit av solen. Fikat på barfläckar och jag har tom råkat somna på arbetstid.

Imorgon bär det av på en tvådagarstur med samma gäster som har varit med idag. Kosan kommer att styras söderöver mot Sitojaurestugorna där vi skall tillbringa natten. Det blir nog inte raka vägen om föret är som idag. Vi kommer utan tvekan att hinna köra några små avstickare både hit och dit.

Såna här dagar är verkligen annorlunda om man jämför med midvintern. De korta dagarna vid årsskiftet jämfört med nu då det är ljust tills långt efter middagen. Den pudriga bottenlösa snön då jämfört med dagens skarföre. Skillnader som gör livet här ute lite extra intressant och roligt.

För ett tag sedan började en av hundarna, Totte, att skalla skarpt. Varning för någonting. Han brukar aldrig bry sig i andra hundar på området eller olika folk. Nu markerade han tydligt att det var någonting som han inte gillade. Jag stövlade ut och möter två älgar som betar bakom personalbyggnaden. De verkade lite orädda. När jag återvände med kameran så hade de tyvärr knallat vidare.

Hundspannskurs_saltoluokta_5
Vi klättrar ur bäckravinen med hundspannen.

Hundspannskurs_saltoluokta_4
Atlas som kom till oss under slutet av Januari i år.

Hundspannskurs_saltoluokta_6
Barfläckarna blir fler och fler såhär års.

Ett svar på ”Blixtföre och pigga hundar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *