Höstträning och tävlingsfokus

Höstträning och tävlingsfokus

Höstträning_tävling_1
Under älgjaktsperioden får ofta träningen vänta tills fram emot solnedgången. Det gör att det ofta är efter midnatt innan hundarna är matade och vi kan gå in.
Höstträningen av hundarna rullar på bra. De svarar på den träning som vi ger dem och resultatet kommer krypande. Myran som vi tog in för ett tag sedan från Fugitives presterar bra och kan disponera sig även då vi ökar distanserna. Distanserna vi kör varierar nu mellan 12 och 24km. Så igår spenderade jag 8 timmar fördelat på två spann ute i skogen.

Det går inte en dag utan att vi tänker på Femundlöpet och den kommande vintern. Sedan några dagar tillbaks är startordningen för tävlingen dragen. Vi har hamnat bra i startfältet med båda spannen. Startar man för tidigt blir man omkörd av alla som ska köra fort från början. Man får jobba hårt med att få spannet att inte jaga ikapp. Startar man för sent får man istället sönderkörda spår och risk för att spannet snappar upp någon diare från något av de spannen före.

Stina har dessutom vunnit startavgiften i sin klass. 5500 norska kronor. Mer än välbehövligt till vår tävlingskassa som inte på något vis kommer att ge ett ekonomiskt plus. Men livet ska ju inte vara något ekonomiskt vinstdrivande projekt utan bara riktigt roligt och trevligt!

Höstträning_tävling_2
Ängel har nu varit hos oss sedan 2009. Nu först börjar hon acceptera att jag finns här på kenneln.

Höstträning_tävling_3
Socialträning i rasthagen är både roligt och viktigt.

Höstträning_tävling_4
Myran är nog ganska glad att hon äntligen har fått flytta till Lappland.

2 svar på ”Höstträning och tävlingsfokus

  1. Jag tittar in på din blogg nästan varje dag och det är alltid lika roligt och sevärt. Du/ni tar så fina bilder och jag blir inspirerad och glad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *