Transportvagn för hundmatning testad

Transportvagn för hundmatning testad

Hundmatningsvagn_1
Vår nya hundmatningsvagn. Åretruntdäck och manuell drift och styrning gör det till det ultimata valet för den modemedvetne hundmataren.
Vid hundmatningen använder vi en transportvagn från Jula eller Claes Ohlsson. Vagnarna kostar någon stans mellan 600kr upp emot 1000kr. Det finns lite olika modeller men köp inte de billigaste för de tål ingenting. Kanske finns det bättre kvalité någon annan stanns?

Vi har satt en hållare för hundmatskålarna i ena änden av vagnen. Den består av en enkel plywood med hål där matskålarna kan sänkas ned. Vi är nu inne på vår fjärde vagn. Den senaste har hållit runt 3-4 år.

Allt som kan göras för att undvika tunga lyft och slitet i kennelarbetet ska man göra. En lättskött kennel och smidiga rutiner gör att mer tid kan läggas på hundarna och träningen.

Hundmatningsvagn_2
Lager av plast tar slut. Hundpiss, hundmat, regn, ständigt uteliv är sådant som tillslut gör att man måste köpa en ny vagn.

Hundmatningsvagn_3
Efter några års användning börjar vagnarna säcka lite och ger tillslut upp.

Hundmatningsvagn_4
Vagnen ska rymma mathinkar, extra vatten och torrfodersäcken samt alla tomma skålar.

Hundmatningsvagn_5
En plywoodskiva med hål för hundskålarna. Små klackar har skruvats på under för att den inte skall glida omkring. Tänk på att hålet för skålarna ska vara lite mindre än skålen så att den inte sjunker ända ned till kanten. Skålen ska vara lätt att greppa även med vantar och andra handen full med andra hundmatskålar.

Hundmatningsvagn_6
Matningen är en uppskattad aktivitet kan man nog säga.

4 svar på ”Transportvagn för hundmatning testad

  1. Vi körde sönder framvagnen på 2 vagnar inom 6 månader så vi blev så förbannade över den dåliga kvaliten så vi ides inte ens klaga en tredje gång.
    Vi använder oss av en gammal mjölkvagn sommartid och en pulka vintertid

    1. Tydligen så är vår vagn från Claes Ohlsson säger min sambo. Tror att Juhlavagnen är betydligt klenare. Kan det stämma Donald???
      Egentligen så tror jag på att hitta något med bättre kvalité. Vist är det en låg ekonomisk kostnad om man räknar 1000kr/4år. Men miljöavtrycket blir lägre om man köper något dyrare som håller 10-15 år skulle jag tro…eller ännu bättre hittar som er en mjölkvagn!

  2. Kolla med Britt-Marie/Fun Run hon har en kärra som hon har haft i många år. Jag tror den kom från Granngården. Säkert betydligt dyrare men det kan det kanske vara värt om den håller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *