Shopping, asfalt och civilisation

Shopping, asfalt och civilisation

Shopping_luleå_1
Det är ett nöje att bara gå och titta i alla frukt och grönsaksdiskar.
Efter en säsong ute på fjället och i skogen så är det alltid roligt att komma ner till stan. Stan i det här fallet är Luleå men ibland kan det vara Piteå eller i riktigt desperata fall tom Gällivare.

Nu är vi lokalpatrioter vilket innebär att vi försöker spendera våra pengar lokalt i Jokkmokk. Det tryggar servicen i byn på sikt och den ska vi verkligen värna om. Jokkmokksborna är eller var i alla fall riksledande inom shopping på nätet.

Vi i alla fall till Luleå och Stina fick sig en ny cykel och då snackar vi inte mountainbike utan en riktigt hederlig fin klassisk tantcykel. En sådan där som man sitter som i soffan då man cyklar. Bilder kommer senare på den. Den är riktigt snygg och bra byggd.

Hamburgare på MAX och en kaffe på ett café inne i stan. Kolla på lite butiker. Hålla i pengarna och dregla på ny datautrustning, sovsäckar, tält och kameror. Därefter längta hem till Jokkmokk och styra bilen mot nordväst och landet norr om Polcirkeln.

Shopping_luleå_2
Är man ute och reser är det viktigt att man tar sig en titt på den lokala kulturen. Här lite lokal grafiti från Gamelstadsområdet. Vi höll ögonen öppna i hopp om att fåse lite lokalbefolkning men de syntes inte till.

Shopping_luleå_3
Tomaterna som varit i min släde under vinterns turer har inte set riktigt lika oskadade ut som dessa.

Shopping_luleå_4
Bullens i höga travar men sånna får man allt handla i Jokkmokk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *