Hemma och på väg igen

Hemma och på väg igen

Fyradagars_hundspann_II_3
Working Husky Totte
Landade hemma efter fyra fina dagar väster om Jokkmokk. Med mig har två engelska killar varit, Henry och Ben. Sedan Ulla från Sverige och för henne så blev denna tur den tredje hos oss. Tidigare har hon kört hundspann på andra ställen också.

Henry hade oturen att första dagen vrida knäet i sidled så han fick bli passagerare under resten av turen. Otur måste man verkligen säga för det hände inte på något svårt ställe. Summerar man en säsong så är det faktiskt väldigt sällan som något alvarligt händer. Givetvis så är varje grej en grej för mycket. Men frågan är om man någon sin kan komma ner på noll? Man skär sig då man hackar lök, man trillar då man går ut ur stugan, blir förkyld eller allt som händer hemma händer ju här ute också.

Nu är det mesta lastat och idag kör jag med 23 hundar upp till Saltoluokta. Därifrån blir det en tur efter Kungsleden ned till Pårte tur och retur under 6 dagar. Fjällen….nu kommer jag igen!

Fyradagars_hundspann_II_2
Issa har jobbigt med att springa emellan spannen och hålla reda på allt som händer. Issa brukar vara med Stina men dessa dagar har hon följt med mig.

Fyradagars_hundspann_II_1
Ulla med WH John och WH Maja i led.

Fyradagars_hundspann_II_4
Lunchpauserna i skogen är härliga då man kan elda. Kommer att sakna det uppe på fjället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *