En natt hemma

En natt hemma

Fyradagar_hundspann_1
Working Husky Uschi och Xam sitter här och minglar under en lunchrast.
Så har jag snabblandat hemma. Ny hundmat i slädarna, ny mat till gruppen, ny grupp, några fler hundar och så drar vi imorgon igen. Samma tur ett varv till innan det är dags att lasta för fjällen.

Senaste dagarna har vi färdats i området väster om Jokkmokk. Vi har kört ca 160 km under de fyra dagarna och lika mycket blir det den kommande turen.

Det har blåst en del kan man nog säga. Med tanke på hur det har fläktat här nere i skogen kan man ju bara gissa hur Stina har det uppe i Kebnekaise-Abiskofjällen. Det har nog gått bra för jag har inte hört något annat. Hon har ju vår sattelittelefon med sig så jag borde ju fått något meddelande ifall de fått stora problem.

Här kommer några bilder och sen ska jag sova gott efter 400 gr renkött, en liten wiskey, glass, te och godis! Följer med spänning både iditarod och Finnmarkslöpet som just nu pågår för fullt.

Norrsken_laxholmen, Jokkmokk
Vi hade en del norrsken västerut från Laxholmen.

Norrsken_laxholmen, Jokkmokk.
Här har vi norrsken över stugan på Laxholmen där vi övernattade innan spannen styrdes österut mot Jokkmokk.

Fyradagar_hundspann_4
Här har vi kommit undan den värsta vinden men det friskade på även här på Laddon. Skönt med skogsturer då man hittar fint lä i skogen där man kan elda och må gott.

Fyradagars_hundspann_5
Working Husky Xalo övervakar rutinerna då vi kommit fram till en av kojorna.

4 svar på ”En natt hemma

  1. Då kör du förbi våran stuga i Rakka, vi är där på lördag och söndag, var är du då? 😀

  2. Tack för en jättefin sida.

    Har hittat hit genom länken från Årrenjarka och har följt din blogg ett tag – och precis som Magdalena skriver du jättebra och levererar supersnygga bilder.
    Bor alldeles för långt söderut för några fjäll och norrsken – men drar mig inte för att dra på vandringskängorna och fjällvandra när tillfälle ges. Blir oerhört inspirerad av era berättelser så jag fortsätter att titta in med jämna mellanrum.

    Ha det gott/L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *