Långfärdsskridskor i Lappland

Långfärdsskridskor i Lappland

Skridsko_lappland
Långfärdsskridskosäsongen är i full gång i Lappland!
Nu har vi bra isar för långfärdsskridskor. Cissi och jag tog en sväng runt Stor Skabramsjön. Det var övervägande super is. 5 cm svart kärnis. Som vanligt så är det lurigt utanför några bäckutlopp samt vid några stenar i ett sund. Isdubbar, ispikar och kastlinan var redo för om man hamnar i vattnet så vill i alla fall jag garanterat upp snabbt.

Då Cissi och jag åkte sakta och kollade isen noga blev vi snart upphunna av Klas och Kjell som också var ute med skridskor. Ganska snabbt hamnade vi på land vid en flammande eld. Det är alltid kul att träffa folk ute i skogen.

Vid Cissis iglooby hade vi ett projekt på G. Cissi hade inte fått hem ett grillgaller i våras. Nu låg det på botten av sjön. Hon hade varit klok nog och inte farit ut på den ruttna vårisen. Efter lite klurande och trixande hade vi slutligen gallret uppe på isen. Ta gärna en titt på Igloobyns hemsida.

Dimfrost
Frosten bildar fantastiska mönster och formationer.

Igloo
Varje höst försöker Cissi hitta sin iglooby. Vi som är hennes vänner vill inte göra henne ledsen igenom att förklara att den smälterbort under sommaren. Lyckligt ovetande försöker hon här hitta sina igloos under isen...

Eldgaller
Såhär såg eldgallret ut som vi fiskade upp. Ett roligt inslag i en Lappländsk långfärdsskridskotur.

Skridsko_lappland
På hemväg med långfärdsskridskorna.

2 svar på ”Långfärdsskridskor i Lappland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *