Långfärdsskridskor i Lappland

Långfärdsskridskor i Lappland

Långfärdsskridsko_lappland
Fantastiska skridskoisar ligger på många av de mindre sjöarna i Jokkmokksområdet.
Skridskoåkning i Lappland är mångas dröm. Har just tagit en titt på väderprognosen och det ser ut som nu eller aldrig! Ingen nederbörd den kommande veckan. Skabramsjöarna ligger säkra med sina nu 5 cm svarta kärnis. Tjakim likaså. De låga temperaturerna ska hålla i sig så för varje dag öppnas nya skridskovägar!

Bor du inte i Jokkmokk så ta chansen att kom hit! Boka stuga på Skabrams camping. Prisvärt boende enbart ett stenkast från skridskoisarna. Sover man med öppet fönster så hör man hur isarna tjongar!

Till Jokkmokk kommer man antingen med tåg eller flyg/hyrbil. Bilar går även att hyra i Jokkmokk både från Samelandsresor och från AVIS (Preem). Ni hittar en del tips på hur man reser till Lappland på vår företagssida. När det gäller er resa rekommenderar vi som alltid SN-Resor, den lokala lilla byrån i Jokkmokk.

Väl mött ute på isarna här norr om Polcirkeln!

Långfärdsskridsko_lappland
Här är Cissi på lånfärdsskridskor på Skabramsjön i Svenska Lapppland!

5 svar på ”Långfärdsskridskor i Lappland

  1. Men gosse Matti, vilka bilder och vilken is! Avundsjuk är bara förnamnet. Du kan ju kolla in bilderna från min artificiella ispremiär idag! Inte mycket att längta till men skäret satt perfekt efter två varv vilket borgar för många sköna turer framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *