Vattensjuk hundträning

Vattensjuk hundträning

Hundträning_atv
Mina 16 hundar under dagens träningstur. Samma bro här som på bilden nedan som Stina körde över 2006.
Dagens träningstur med hundarna blev lika blöt som vanligt. Alltså som vanligt denna höst! Jag har sagt det tidigare och säger det igen, denna höst har verkligen varit extremt regnig! Fast å andra sidan hur ofta hör man folk säga: ’Jädrans vilket normalt väder vi har i år!’ Nu får vi bildbevis, en bild på Stina med sitt spann 2006 och två bilder från samma ställe idag 2011 på mitt spann.

Ni kan också se på bilderna från idag att hundarna inte har nacklinor. Inspirerad av Hans Gatts föreläsning i Kiruna så testar jag detta igen. Slutet av 1980-talet tom mitten av 90-talet så körde jag nämligen alltid utan nacklinor. Jag återkommer med mer info när jag bestämt mig för vad jag tycker om detta numera.

Hundträning_atv
Vi har några ganska blöta partier som måste passeras under våra träningsturer. Lägg märke till bron som hundarna står på. Denna bild från idag.

Hundträning_atv
Stina med sitt spann 2006. Lägg märke till träbron som fyrhjulingen står på.

2 svar på ”Vattensjuk hundträning

  1. Ser du hur mycket mer löv det är kvar på träden på Stinas bild mot för din? Ja, dom som säger att detta är normalt kan inte vara normala… Det har inte regnat så här mkt i Piteå sedan 1940 (tidigare rekordår) o nu har vi slagit nytt rekord – med råge, ca 50 mm mer (50 cm om det varit snö) men det är det ju tyvärr inte…Undrar bara om det finns nederbörd kvar för vintern – eller om den (hemska tanke) blir ”grön”…

    1. Jag tror att bilden på Stina är tagen några veckor tidigare.
      Ja, det blir kanske en snölös = inkomstlös vinter…
      / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *