Väderfast och slädkrasch

Väderfast och slädkrasch

Gate-to-sarek-I-4
När vädret blev bättre kunde vi styra spannen mot Saltoluokta fjällstation.
Säsongen fortsätter ganska tufft. Veckan har varit kanonbra och allt har fungerat super. Ändå så resulterade en tappad släde i en mosad buskbåge. Andra kraschen denna säsong och normalt går det år emellan incidenterna. Tck och lov inga skadade hundar eller gäster.

När vi kom till Aktse började det blåsa allt mer samt ett kraftigt snöfall. 15 meter per sekund ger vid kraftigt snöfall en i det närmaste obefintlig sikt. Vi valde helt enkelt att ligga kvar en extranatt i Aktsesugan. Kaffe, snöskovandring, choklad och vila blev vår aktivitet denna dag.

Hur som helst har denna vecka varit kanonbra. Historier från alla världens hörn har avlöst varandra och jag är så glad för alla möten med människor. Det är så lärorikt att få berättat för sig om hur det fungerar på andra ställen runt i världen. Ödmjukt kan jag bara konstatera att det är ett privilegium att få leva och bo i Sverige och då i synnerhet norra Sverige.

Nu är det lastat för en ny vecka ute på vidderna. Fjorton pigga och taggade hundar kom upp med Stina idag. Fyra hundar som jag tror kunde behöva lite tid hemma på kenneln fick följa med tillbaks. Denna vecka bär det av in mot Sareks nationalpark.

Denna tid på året har jag regelbunden kontakt med renskötarna som har flyttat upp med sina renar till fjället. Jag är så glad för det bemötandet jag får från berörda samebyar och renskötare.

Gate-to-sarek-I-1
Daniella selar på Önska.

Gate-to-sarek-I-5
En kortare snöskovandring upp mot trädgränsen var genomförbar. Ovan trädgränsen var dock vädret lite lätt olämpligt…

Gate-to-sarek-I-2
Daniel och Yra jobbar på detta med att ta av hundskorna efter en dag på fjället. Kanske är Yra kittlig? Kan hundar vara det måntro?

Gate-to-sarek-I-3
Lappmesen kom på besök i Aktse. En fin fågel som ligger mig varmt om hjärtat.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *