En tuff start

En tuff start

Sedan en vecka tillbaks har jag nu flyttat ut på spåret. Om allt går vägen kommer jag att under 60 dagar att färdas med olika grupper i våra skogs och fjällområden. Varje vecka kommer jag åter till Saltoluokta Fjällstation för byte av grupp och proviantering.

Starten har varit tuff. Det började med värme, blöta isar och svår körning på blankis. Vi har korsat milslånga sjöar som bara haft is utan ankarfäste. Några gäster har slagit omkull med slädarna och hamnat liggandes i vatten och issörja. Kängor har vattenfyllts och det har blivit något blåmärke. Körningen har med andra ord varit ganska tuff och svår.

Andra dagen fick vi evakuera vår lilla tik, Cheena, pga misstänkt blod i urinen. Vi misstänkte att detta skulle vara urinvägsinfektion (provsvaren från veterinären säger att det troligast endast är irriterade urinvägar).

En släde blev även den mosad då en tappad släde brakade in i denna säden bakifrån. Det har med andra ord hänt mer denna vecka än under hela säsongen fram tills nu. Som tur är så har vi haft en fantastisk grupp. De har varit på hugget och leendena har aldrig varit långt borta.

Nu siktar jag mot ännu en vecka. Denna gång blir det endast två gäster. Riktigt lyxigt och enkelt att färdas med mindre grupper.

Hundspann-kungsleden
Från Kvikkjokk till Saltoluokta har vi följt Kungsleden.

hundspann.kungsleden
En passage längs vår färdväg gick på över 1000 möh.

bullens-pilsnerkorv
Bullens pilsnerkorv.

skonk-sled
En glad Anna får ett par torra kängor när Stina ändå skulle ut och hämta Cheena.

dogsled-kungsleden
Sista biten ned till Saltoluokta var bitvis lite snöfattig men det fungerade.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *